Tidligere CIA-agent Sabrina de Sousa (60) mener Trump-administrasjonen kan takkes for at hun ikke er bak lås og slå i Italia.
Tidligere CIA-agent Sabrina de Sousa (60) mener Trump-administrasjonen kan takkes for at hun ikke er bak lås og slå i Italia. Foto: Stringer

Eks-spion ble benådet – hyller Donald Trump

– Denne administrasjonen har vært fantastisk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sabrina de Sousa var en av 26 personer som ble dømt absentia for kidnapping av en terrormistenkt egypter, Hassan Mustafa Osama Nasr, i 2003.

Nasr er også kjent som Abu Omar. Han har fortalt at han ble torturert etter han ble tilbakeført til Egypt i et program knyttet til president George W. Bush krig mot terror.

De Sousa er både portugisisk og amerikansk. Hun ble arrestert i Portugal 20. februar med planer om å utlevere henne til Italia.

Hun har hele tiden hevdet at hun var i Milan, og ikke i Egypt da Nasr ble kidnappet. Hun nekter også for at hun hadde noe med planleggingen å gjøre.

De Sosa sier Obama-administrasjonen ignorerte henne og de som var i samme situasjon som henne. Hun mener CIA-agenter burde være sikret diplomatisk immunitet under oppdrag i utlandet.

Hun skryter imidlertid av Donald Trump og hans administrasjon.

– Denne administrasjonen har vært fantastisk. Hvis de ikke hadde sagt noe, eller gjort noe, er jeg sikker på at jeg hadde vært i italiensk fengsel nå, sier hun til Reuters.

De Sousa planlegger å skrive bok om alt som har skjedd i saken de siste 13 årene, men lover ingen hemmelige spion-avsløringer.

Kun én av de 26 dømte har sonet for kidnappingen.