Bråten vant gull: – Hva er dette for en kar?

Øystein Bråten vant kveldens andre norske X Games-gull i Hafjell.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se kvalifisering i big air i snowboard for menn på TV 2 Sumo fra klokken 14.30 fredag.

Øystein Bråten kjørte inn til ledelse på første løp i slopestyle-finalen i X Games. Ingen klarte å matche poengscoren på 90,33 - andre enn nordmannen selv. Med 91,33 poeng på sitt andre løp sementerte 21-åringen seieren i Hafjell.

– Det er så rått! Se han leverer! Første run var helt perfekt, og så tenkte han å gjøre det enda bedre. Hva er dette for en kar? utbrøt TV 2-ekspert Andreas Håtveit.

– Det var kjempegøy. Veldig, veldig gøy. Jeg hadde en god følelse på trening, og da er man i gang. Veldig gøy, uttalte Bråten selv til TV 2 etter å ha fullført sitt andre løp.

Etter hvert som de siste frikjørerne kom i mål, ble det stadig klarere at det gikk mot gull for Øystein Bråten.

– Vi eier X Games. Ikke bare har vi hentet X Games til Norge, men vi tar alle gullene også, ropte TV 2-kommentator Kasper Wikestad da seieren var et faktum.

Vinneren selv var ikke noe mindre lykkelig over seieren.

– Det er helt sykt. Det er mye som går gjennom hodet nå. Det er helt vilt. Det er litt uvirkelig, sier Bråten til TV 2.

Dermed gjentok Bråten bedriften fra X Games i Aspen tidligere i vinter.

– Jeg vet ikke hvordan jeg skal forklare det, men begge gangene har jeg hatt gode dager på ski. Det er veldig gøy å lande på måten jeg hadde lyst til. Jeg klarer ikke å prate nå. Det er sykt fett å se så mye folk som heier og er stoka. Det er mer folk enn i Aspen, og det gjør deg gira, sier Bråten.

Amerikanske Nick Goepper tok sølv, mens James Woods fra England ble nummer tre.

Bråten var også svært fornøyd med løpet som ga ledelse etter første runde.

– Det er veldig gøy å landet det løpe. Sykt moro. Jeg fikk fart i siste hoppet, og det har jeg ikke trent på, så det var en sinnssyk lettelse, uttalte frikjøreren selv mellom de to rundene.

Tidligere på kvelden kjørte Johanne Killi inn til gull på kvinnesiden. Dermed står Norge med gull i begge finalene som har vært så langt. Fredag er det finale i slopestyle for snowboarderne.

Håtveits triksepark har gjort Bråten til X Games-stjerne