Presset Wenger lar seg prege av supporterprotestene

– Det påvirker meg, sier Arsenal-sjefen om fansens demonstrasjoner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arséne Wenger lever under et stadig større press som Arsenal-manager. Det ydmykende stortapet mot Bayern München førte til nye supporteraksjoner. Nå sier franskmannen at det påvirker hans avgjørelse om sin fremtid.

– Det påvirker meg. Men det vil ikke bli den viktigste faktoren. Jeg har jobbet hardt i 20 år for å gjøre fansen fornøyd. Jeg skjønner at det er skuffet når vi taper, sier Wenger på torsdagens pressekonferanse.

Deler av fanskaren har for lengst mistet tilliten til den rutinerte manageren. Etter tirsdagens kollaps, samlet en gruppe fans seg utenfor stadion for å kreve managerens avgang.

Arsenal-manageren fikk også spørsmål om de siste resultatene vil påvirke hans ettermæle i klubben.

– Jeg jobber for klubben, ikke for meg selv. Jeg har vist i alle år at jeg elsker denne klubben og er lojal til den, sier 67-åringen.

Wengers kontrakt går ut etter sesongen, og det er fortsatt usikkert om dette blir hans siste på Arsenal-benken.

Torsdag ettermiddag kom Arsenal med en offisiell uttalelse om managerens fremtid.

– Vi er fullt klar over oppmerksomheten rundt klubben og vi forstår debatten. Vi respekterer at fansen har sin rett til å ha sine forskjellige meninger, men vi vil alltid drive denne flotte klubben med de beste, langsiktige intensjoner. Arséne har en kontrakt ut sesongen. Enhver avgjørelse vil bli gjort i samråd med ham, og den vil bli kommunisert på rett tidspunkt og på den rette måten, sier Arsenals styreformann Sir Chips Keswick til klubbens hjemmeside.

Lincoln neste
Etter Mesterliga-exiten har London-klubben kun Premier League og FA-cupen å spille for. Til helgen venter et nytt David mot Goliat-oppgjør mot Lincoln fra nivå fem.

– Den neste kampen er alltid viktig etter en skuffende kamp. Vi er favoritter, men det er vi i 90 prosent av kampene vi spiller. Det er et press, sier franskmannen.

Se Arsenal - Lincoln på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo lørdag kl. 18.30

I forrige FA-cuprunde gikk Arsenal videre etter å ha slått ut Sutton United (også fra nivå fem). Men Wenger har ikke bare FA-cupen å tenke på. Flere britiske medier varsler om en mulig spillerflukt fra London-klubben i sommer.

Nå spekuleres det også i om Mesut Özil og Alex Oxlade-Chamberlain kan være på vei ut. Begge to har kontrakter som varer ut neste sesong.

Wenger håper den engelske 23-åringen blir værende hos The Gunners.

– Jeg er overrasket. Jeg mener han har utviklet seg bra her og fått sjansen. Jeg har alltid satt stor pris på ham som spiller, og jeg beholdt troen selv om han var skadet. Jeg håper han blir værende. Han ser ut til å ha de verdiene som vi vil ha i denne klubben, sier manageren.