Sundby om sitt CAS-mareritt

– Vi ble overkjørt av en slugger, sier Sundby om sin CAS-opplevelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

FIS' anke betyr at Therese Johaug og hennes team kan vente seg en tøff rettssak i Idrettens voldgiftsrett (CAS). For Martin Johnsrud Sundby ble møtet med CAS et to dager langt mareritt.

– Det var en tøff runde. En uventet tøff runde. Der ble vi overkjørt av en slugger. Det var to dramatiske dager å stå i, sa Johnsrud Sundby til TV 2.

Sundby ble først frikjent av FIS' antidopingpanel, men WADA anket saken til CAS, der han ble dømt til to måneders utestengelse.

– Det var uforståelig ut ifra sakens kjerne. De kom med usakligheter og usannheter underveis. Det var to vanskelige dager, sa Sundby.

Kan ta tid
Det uklart hvortid Johaugs sak vil bli avgjort, men ifølge jurist og CAS-ekspert Robin Mackenzie-Robinson vil det minst ta flere måneder.

– Det er litt vanskelig å si når anken vil komme opp for CAS. Det er ofte forskjell på hvor lang tid det tar før sakene kommer opp, så det er vanskelig å si noe helt konkret, men det er liten tvil om at denne saken vil ta tid. Den roen hun kunne hatt med et utgangspunkt på 13 måneder er borte. Dette regner jeg som meget uheldig for henne, har Mackenzie-Robinson tidligere uttalt til TV 2.

Johaug-manager Jørn Ernst sier til TV 2 at de er forberedt på en del venting i tiden fremover.

– Vi håper at hun fortsatt kan holde fokus på treningen fremover. Hun må bare fortsette å forberede seg på samme måte som tidligere, sier Ernst.