ULOVLIG KJÆRLIGHET: Emlyn Culverwell og hans gravide forlovede Iryna Noahi risikerer lange fengselsstraffer fordi de ikke er gift men venter barn.
ULOVLIG KJÆRLIGHET: Emlyn Culverwell og hans gravide forlovede Iryna Noahi risikerer lange fengselsstraffer fordi de ikke er gift men venter barn. Foto: Culverwell-familien

Fengslet fordi hun er gravid og ugift

Emlyn Culverwell (27) og hans gravide forlovede Iryna Noha (27) skal ha sittet fengslet i Abu Dhabi siden januar, da en lege oppdaget at Iryna var gravid.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Graviditeten er nemlig svært problematisk for myndighetene i Abu Dhabi, siden sex utenfor ekteskapet er ulovlig i De forente arabiske emiratene.

Ifølge BBC startet marerittet for paret da Iryna besøkte en lege på grunn av magesmerter.

Da legen slo fast at ukrainske Iryna var gravid og at hun og kjæresten Emlyn, som jobber i Abu Dhabi men kommer fra Sør-Afrika, ikke var gift, ble de to pågrepet.

Ifølge den sørafrikanske avisen News24, har de to sittet fengslet siden 29. januar, og Emlyns mor Linda sier at familien «forsøker å få formidlet beskjeder til de to for å si at vi elsker dem og at de ikke må være bekymret.»

Sør-Afrika kan ikke hjelpe

Ifølge News24 har sørafrikanske myndigheter anbefalt paret å søke juridisk assistanse. Utenriksdepartementet skal ifølge avisen ha sagt at de ikke har mulighet til å hjelpe dem, siden saken dreier seg om Emiratenes lovgivning.

Moren til den vordende barnefaren ber om hjelp for å få løslatt sønnen og hans gravide kjæreste.

– Det eneste de gjorde feil var å forelske seg, sier Linda Culverwell.

Ifølge BBC har det ikke blitt tatt ut noen tiltale mot paret, men hvis de blir kjent skyldige i en domstol, risikerer de lange fengselsstraffer.

Anmeldte voldtekt - ble selv dømt

De siste årene har en rekke saker som omhandler sex og overgrep i Dubai og de andre emiratene nådd avisforsidene på grunn av måten slike saker behandles på i landets rettssystem:

I 2013 ble en 25 år gammel norsk kvinne dømt til fengsel etter å ha anmeldt en voldtekt i Dubai.

I november i fjor ble britiske Zara-Jayne Moisey (25) fra Wales fengslet etter at hun anmeldt gruppevoldtekt. Hun ble selv pågrepet og siktet for sex utenfor ekteskap.

Andre absurde dommer med utspring i Dubai og de emiratene inkluderer et ungt britisk par som i 2010 ble dømt til en måned i fengsel etter å ha kysset hverandre på munnen på en restaurant.