Bournemouth-spiller straffes hardt etter Zlatan-bråket

Tyrone Mings utestenges i fem kamper etter å ha tråkket på Zlatan Ibrahimovic.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se alt bråket i videovinduet øverst.

Det melder Det engelske fotballforbundet (FA).

Ibrahimovic fikk tirsdag tre kampers karantene for sin albue mot samme mann.

– Bournemouth er ekstremt skuffet over FAs avgjørelse om å gi Tyrone Mings en fem kampers suspensjon, skriver Bournemouth i en uttalelse.

De hevder hendelsen var et uhell, og at det ikke var noen intensjon fra midtstopperen om å tråkke United-stjernen på hodet.

FA på sin side hevder at en normal tre kampers karantene ville vært «klart utilstrekkelig».

Støtter spilleren

Dommerne har i sin kamprapport oppgitt at de ikke så hendelsen.

Mings tråkket på hodet til en liggende Ibrahimovic, uten at dommer Kevin Friend fikk det med seg. På et påfølgende hjørnespark svarte Ibrahimovic med å plante albuen i ansiktet på Bournemouths forsvarsspiller.

Heller ikke denne hendelsen fikk kamplederen med seg. I stedet valgte han å vise ut Andrew Surman, som hadde gult kort fra før og valgte å dytte Ibrahimovic i etterkant av albuen.

Hendelser som ikke ble sett av dommerne blir henvist til et panel bestående av tre tidligere elitedommerne. Alle panelmedlemmene vil se videobildene hver for seg for å avgjøre om de vurderer det til å være en hendelse verdt rødt kort. For at det skal bli straff må panelet være enstemmig.

Ibrahimovic innrømmet skyld og tok straffen.

Både Bournemouth og Mings er klar på at han var uten skyld.

– Vi vil studere de nøyaktige grunnene til komitéen så fort de blir tilgjengelige, men vi finner det utrolig at det han er anklaget for kan være funnet bevist, ettersom det er ingen beviser for at det var med vilje, skriver Bournemouth.

– Vi er sterke i troen, basert på vårt forhold med spilleren, og kunnskap til hans bakgrunn og personlighet, at det var et uhell. Tyrone beklaget til Ibrahimovic to ganger under kampen, og påpekte at det ikke var med vilje etter at sluttsignalet lød i flere TV-intervjuer. Vi støtter spilleren vår fullt ut. Tyrone har en strålende disiplinærhistorie og ha ikke fått rødt kort i noen av sine 75 kamper som profesjonell. I løpet av den tiden har han bare fått 13 gule kort, det siste i april 2015.

– Opprørt Neville

Det spørs om den sørengelske klubben får mye støtte fra ekspertene.

– Vi fikk se en UFC-kamp utpå der. Å tråkke på hodet til noen folk, før personen fikk en albue i ansiktet tilbake. Begge to skulle vært direkte utvist, sa Skys Gary Neville.

Tyrone Mings får gjennomgå mest av Neville.

– Ibrahimovic lå nede, og så kommer Mings med en utrolig feig handling. Det var fryktelig, mente Neville, før han slo fast:

– Albuen fra Ibrahimovic er ikke noe bedre, men om noen stempler deg i hodet så er det ikke rart du vil gå etter dem, sa Manchester Uniteds tidligere høyreback.