Ski, Norge  20120716.
Follos Drin Shala er en av de siktede i kampfiksingsaken. Fotballkamp i 2. divisjon avdeling 4 mellom Follo FK og Tromsø  IL 2 på Ski stadion mandag ettermiddag. 
Follo FK vant kampen 2-0.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Ski, Norge 20120716. Follos Drin Shala er en av de siktede i kampfiksingsaken. Fotballkamp i 2. divisjon avdeling 4 mellom Follo FK og Tromsø IL 2 på Ski stadion mandag ettermiddag. Follo FK vant kampen 2-0. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: Braastad, Audun

Kampfiksingssaken: Alle spillerne anker til Høyesterett

Ble dømt til 14 måneders fengsel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De kampfiksingsdømte fotballspillerne Alban Shipshani og Drin Shala aksepterer ikke dommen fra lagmannsretten i midten av februar, da begge ble dømt til 14 måneders fengsel, samt inndragelse av 100 000 kroner.

Begge spillerne har anket dommen til Høyesterett. Det opplyser forsvarerne Ole Petter Drevland (Shipshani) og Marius O. Dietrichson til TV 2 Sporten.

- Vi har anket saksbehandlingen og lovanvendelsen, vi mener det har skjedd noe irregulært her med tanke på fakta som ble lagt til grunn for dommen, sier Drevland, og utdyper:

- Vi mener retten har lagt til grunn at det å gi tips og få betalt for det, er korrupsjon. Selv om dommen ikke er formulert sånn, er det faktumet blitt lagt til grunn.

Dietrichson skriver følgende i en epost til TV 2 Sporten:

«Dommen er anket til Høyesterett fordi det er feil ved saksbehandlingen og lovanvendelsen. Straffutmålingen er også for streng.»

Svenske Luptjo Korunovski, som ifølge dommen var bakmannen og også fikk den strengeste straffen på to år og seks måneders fengsel i tillegg til inndragelse av 340 000 kroner, kommer også til å anke til Høyesterett.

- Min klient fikk dommen forkynt på mandag. Han sitter i Sverige i fengsel, men dommen kommer til å bli anket, opplyser advokat Tor Magnus Sæter-Fagermo.

Det er snart fem år siden kampfiksingssaken startet, etter at det ble fattet mistanke til to kamper i 2. divisjon. Alban Shipshani spilte spiss for Asker, som tapte 1-7 mot Frigg etter 0-0 til pause. Drin Shala voktet målet for Follo, som gikk fra å lede 3-0 borte mot Østsiden til å tape 3-4.