heidi Nathalie (22) ble hekta:

Slik stopper du Tinder-avhengigheten din

Heidi Nathalie Hovland ble opphengt i swiping, chatting og dating. Det har resultert i en roman.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I halvannet år jaktet 22 år gamle Heidi Nathalie Hovland på stadig nye «matcher».

Hun kunne bruke timevis på sjekke-appen Tinder i håp om å finne en fremtidig kjæreste, men hun ble skuffet gang på gang. Mange av historiene er i dag innbundet i romanen «Tinderella», hvor hovedpersonen Sofie gjenopplever mange av Hovlands møter med drittsekker.

«Jeg er her for å ligge»

Det var ikke manko på interesserte gutter – men flesteparten var ikke ute etter «til døden skiller oss ad».

– I starten var det jo veldig kjipt å bare treffe på gutter som er ute etter et nummer. Men etterhvert blir det mer forventet og man begynner å lære seg hvem som er ute etter hva. Stereotypene blir tydeligere, og det forklarer jeg i boken. Med litt erfaring kan du se hvem som er ute etter å få seg noe og hvem som ikke er det, selv om ingen skriver «jeg er her for å ligge», sier Hovland.

Hun ble til slutt avhengig av jakten.

– Det kan sammenlignes med andre sosiale medier som du sjekker hele tiden. Jeg sjekket mobilen hele tiden mens jeg ventet på svar fra gutter jeg hadde snakket med. Man blir jo hekta, og det er skummelt.

Etter å ha dollet seg opp for feil person utallige ganger, ga hun opp. Konklusjonen ble; drømmemannen hennes har ikke Tinder-profil.

– Det kom til et punkt hvor jeg ble lei. Jeg hadde holdt på med Tinder i halvannet år og jeg hadde fortsatt ikke funnet noen som var en ordentlig match eller som likte meg tilbake. Til slutt ble det mer sårt enn gøy, forteller 22-åringen.

Ikke håpløst å finne Tinder-kjærlighet

Psykolog Andreas Løes Narum mener internett og dating-apper ikke bare er en oppskrift på skuffelse.

– Dette er jo todelt. Nettet er jo helt fanatisk for de som er sjenerte og innadvendte og som tidligere slet med å finne seg noen. Det er mange som ikke trives på bar som er tradisjonelt pick up-sted. Så det er mange fine sider med nettdating og det er absolutt en mulighet til å finne kjærlighet, sier Løes Narum.

Men når lysten og søken etter en kjæreste nærmest blir en tvangstanke, så er det på tide å ta grep, mener psykologen.

– Det er veldig forståelig at man blir hekta. Det adrenalinkicket man får av å bli akseptert av noen er veldokumentert. Kjærlighet og sex er noe alle søker etter.

Slik stopper du

Er du hekta? Da bør du gjøre følgende:

– Først må du legge merke til at du er hekta – at dette er noe du ikke greier å slutte med. Det er også et varseltegn hvis du har funnet en som er hyggelig og kjekk, men allikevel sjekker ut nestemann. Det er ofte den frekvensen man blir hektet på. Derfor er det viktig å redusere tempoet vesentlig. Så må du gå i deg selv og tenke «hva vil jeg egentlig vil ha», sier Løes Narum.

22-åringen avslutter med å påpeke at hun absolutt ikke har mistet troen på kjærligheten, selv om hun har logget seg av Tinder.