Storhamar-publikummet har strømmet til CC Amfi som aldri før denne sesongen. I kveld kan det bli mer å juble for i tredje kvartfinale mot Sparta.
Storhamar-publikummet har strømmet til CC Amfi som aldri før denne sesongen. I kveld kan det bli mer å juble for i tredje kvartfinale mot Sparta. Foto: Ness, Jan Kåre

– Vi har Norges beste publikum. Punktum.

I kveld møtes Storhamar og Sparta i den tredje kvartfinalen i NM-sluttspillet i ishockey. Og det foran nærmere 5000 tilskuere på tribunene i CC Amfi. Det er hockeyfeber på Hamar.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Storhamar - Sparta på TV 2 Zebra og tv2sumo.no i kveld fra kl. 18.50.

– Vi har et fantastisk publikum. Det er ingen tvil om at Hamar er en langt større hockeyby enn Sarpsborg, sier markeds- og arrangementsjef i Storhamar Mathias Saxrud.

Og Storhamar-sjefen har utvilsomt et poeng. For første gang i Norge samlet Hamar-laget over 100 000 tilskuere på kampene i grunnspillet. Og det til tross for at Storhamar har hatt en høyst variabel sesong.

– Hvis vi ser fra starten var det en veldig kjedelig sportslig start der vi tapte kamp etter kamp. Det som vi synes er veldig morsomt er at publikumstallene våre økte til tross for sportslig motgang, sier Saxrud.

Markeds- og arrangementsjefen mener hockeyinteressen i regioen er større enn noen gang tidligere.

– Når spillerne er ute på butikken blir de stoppet av folk som ønsker å ta bilder. Vi har sesongkortinnehavere i Oslo, Koppang, Engedalen, Trysil og Gjøvik. Vi har Norges desidert beste publikum. Punktum.

Foran kveldens kamp står det 1-1 i kvartfinaleserien etter at begge lag har vunnet bortekampene. Storhamar-sjefen har tro på seier på hjemmebane i kveld.

– Jeg tror det blir en veldig tett match. Det har vært to bra oppgjør så langt. Dette blir en kamp helt ut. Men i dag tror jeg vi er det sterkeste laget og stikker av med seieren slik at vi tar ledelsen 2-1 i kamper. Vi vil gjerne avgjøre før en sjuende kamp selv om vi er forberedt på å spille sju kamper. Det er en tett og jevn serie akkurat som forventet, avslutter markeds- og arrangmentsjefen i Storhamar.

Se de tre andre kvartfinalene direkte på TV 2 Sumo fra kl. 18.55. Stavanger Oilers - Stjernen, Lørenskog - Lillehammer, Frisk Asker - Vålerenga.