– Å sparke Wenger sitter kolossalt langt inne

Supporterleder mener Wenger må bestemme seg for framtiden. TV 2s Premier League-kommentator Øyvind Alsaker, er spent på om franskmannen nå innser at tiden er inne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arsenal er inne i en forferdelig periode. Kanskje en av de verste i klubbens historie.

Arsène Wengers menn var sjanseløse i dobbeltoppgjøret mot Bayern München, og måtte til slutt se seg slått 2-10 sammenlagt. De har også tapt tre av de fire siste kampene i ligaen.

– Vi var veldig uheldige i kveld, for vi ble snytt for et soleklart straffespark på stillingen 1-0 i første omgang. Det kan man se på TV. Og i andre omgang drepte dommeren kampen. Etter det ble det veldig vanskelig. Men dommeren var en viktig faktor for Bayern i kveld, sa Arsenals manager etter kampen.

Laurent Koscielny fikk rødt kort etter å ha laget straffespark i det 55. minutt, på stillingen 1-0 til Arsenal.

– Det skulle ikke vært straffe for Lewandowski, og han var dessuten offside. Og på toppen av det får vi en utvisning. Det tok fullstendig gnisten fra oss. Bayern er et godt lag, men de kan også takke dommeren for hans avgjørelser etter pause, sa franskmannen.

Demonstrerte
Deler av fanskaren har for lengst mistet tilliten til den rutinerte manageren. Etter tirsdagens kollaps, samlet en gruppe fans seg utenfor stadion i demonstrasjon for å kreve managerens avgang.

67-åringen er den lengstsittende manageren i Premier League. Han har styrt Arsenal-skuta siden 1996.

– Det som er spesielt med Wenger og Arsenal, er jo at Wenger i veldig stor grad styrer sin egen skjebne. Det å sparke ham sitter kolossalt langt inne for Arsenals eiere. De er veldig lojale med denne franskmannen, som jo har vært veldig lojal med Arsenal gjennom mange år, og som har sagt nei til lukrative tilbud over hele verden. Dette tror jeg til syvende og sist handler om Wenger selv, og om han har fått nok. I det øyeblikket han står i veien for klubben og dens utvikling - i det øyeblikket han ikke er rett mann for Arsenal, så vil han tre til side. Det har han selv uttalt, sier TV 2s Premier League-kommentator, Øyvind Alsaker.

– Det jeg er spent på nå, er rett og slett om han innser at den tiden nå nærmer seg, sier han.

Den rutinerte kommentatoren reagerer på at Wenger henger seg opp i dommeren etter den ydmykende forestillingen.

– Poenget er ikke at de tapte 1-5 i går, selv om det kaster mer bensin på bålet. Wengers store problem er at dette avansementet var tapt allerede etter det første av to oppgjør. Og det er ganske alvorlig. Når du vil ut og slåss mot de beste i Europa, så må du ihvertfall sørge for at hjemmekampen har betydning.

– For gårsdagens hjemmekamp hadde ingen betydning. At Arsenal spiller godt når du ligger under 1-5 etter første, og Bayern slipper seg ned, er helt naturlig. Alt Arsenal skapte i går, kan man nesten ikke ta på alvor. Wenger får oppmerksomheten over på denne kampen og på dommerens innsats. Mens det som er alvorlig, for Arsenal-fansen, er jo dette mønsteret. At Arsenal rett og slett ikke møter opp til de store kampene, at de knapt vinner en bortekamp mot de andre topplagene i England og at de går på disse smellene med en gang motstanden i Champions League blir av det tøffeste slaget.

– Det er et mønster som har vært der over tid, og som gjør at denne grupperingen som vil ha Wenger ut, stadig får nye medlemmer.

Hør Alsaker snakke om Arsenal-situasjonen i videovinduet øverst!

PROTESTERTE: Et av flere bannere som ble holdt opp av Arsenal-fansen under ydmykelsen mot Bayern tirsdag. Foto: Reuters / John Sibley
PROTESTERTE: Et av flere bannere som ble holdt opp av Arsenal-fansen under ydmykelsen mot Bayern tirsdag. Foto: Reuters / John Sibley

Bekymret
Supporterleder i Arsenal Norway, Roar Myrvang, mener laget gjorde en god kamp i nesten en time, og tror de hadde vunnet kampen dersom Koscielny hadde blitt på banen.

– Meningene er delte, og slike kamper hjelper ikke. Kanskje er det flere som nå tenker at det holder. Jeg er vet ikke om de er i flertall, for han har fortsatt stor støtte, forklarer Myrvang til TV 2.

– Er du bekymret over det som skjer?

– Helt klart. Jeg skulle jo sett Arsenal levere opp mot det vi vet de er kapable til. Det skrives mye i media, og mye av det må vi ta med en klype salt.

Midt i ydmykelsen ble Alexis Sánchez filmet med et glis rundt munnen i samtale med Petr Cech. Neppe det Arsenal-supporterne ville se, spesielt ettersom han ble filmet mens han smilte da Liverpool scoret i helgens kamp også.

FLIRTE: Alexis Sánchez med glis rundt munnen da Arsenal ble ydmyket.
FLIRTE: Alexis Sánchez med glis rundt munnen da Arsenal ble ydmyket.

– Hvis han sitter der og ler, så er jo ikke det bra. Det er vanskelig å tolke. Jeg sliter litt med å få fatt i hva skjer, forteller Myrvang.

Arsène Wenger har kontrakt som går ut etter sesongen, og det er fortsatt usikkert om dette blir hans siste på Arsenal-benken.

– Jeg vil gjerne at han bestemmer seg snart. Det er viktig. Dersom han slutter, tror jeg ikke alle problem er løst av den grunn. Jeg håper han tar avgjørelsen snart, for han kommer ikke til å få sparken.

– Er han i ferd med å ødelegge sitt eget ettermæle?

– Nei. Hvis han nå bestemmer seg for å gi seg etter sesongen, vil resten bli en eneste stor hyllest, tror jeg. Og om det skulle ende med en femteplass, vil ikke det ha noe å si. Han er tidenes manager og har brakt klubben dit den er i dag, sier Myrvang.