Nye Wenger-protester da Arsenal ble fullstendig ydmyket av Bayern

Arsenal kjempet for drømmen i 55 minutter. Så raknet alt og ble til et mareritt. Likevel gliste Alexis Sánchez på benken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arsenal-Bayern München 1-5, 2-10 sammenlagt

Se sammendraget i Sportsnyhetene.

I 55 minutter levde den usannsynlige drømmen om at Arsenal skulle hente inn 1-5 fra bortekampen mot Arsenal.

Da Laurent Koscielny på stillingen 1-0 fikk rødt kort etter å ha forårsaket en tvilsom straffe, var imidlertid alt håp ute og det hele forandret seg til et mareritt.

Robert Lewandowski, som skaffet straffesparket, var nådeløs fra merket.

Og med Koscielny ute raknet Arsenal som i det første oppgjøret. Denne gangen med enda større rom enn i Tyskland ble det etterhvert enkelt for Bayern.

– Personlig vil jeg si at vi satte Bayern under press. Vi var uheldige i kveld, sier en skuffet Arsene Wenger.

– Det var 100 prosent straffe til Walcott, og i andre omgang drepte dommeren kampen. Etter det var det vanskelig, men dommeren var svært mektig for Bayern i kveld. Det var ikke bare ikke straffe, han var offside, og i tillegg ga han Koscielny et rødt kort som drepte oss totalt. Bayern er et godt lag, men i kveld kan de også si takk til dommeren i andreomgang.

Wenger kan nok vente seg en karantene etter sine uttalelser, og kanskje snakker han som en mann uten jobb i Champions League neste sesong.

Slik svarte han på spørsmål om dette var hans siste Champions League-kamp som Arsenal-sjef:

– Jeg vet ikke.

Superstjernen gliste

Straffen og rødt kort ble dømt og om Bayern hadde kontroll på resultatet frem til de var en mann mer, ble kampbildet fullstendig snudd på hodet. Arsenal kollapset og tyskerne ville ikke være nådige.

Bayern München ga seg ikke før det stod 5-1 i målprotokollen og 10-2 sammenlagt. Et ydmykende resultat for The Gunners, som ikke har tapt så stort på hjemmebane siden 0-5 for Chelsea i ligacupen i 1998.

Midt i ydmykelsen ble Alexis Sánchez filmet med et glis rundt munnen i samtale med Petr Cech. Neppe det Arsenal-supporterne ville se, spesielt ettersom han ble filmet mens han smilte da Liverpool scoret i helgens kamp også.

– Man må tenke på hva signaler man sender ut. De signalene er ikke gode, uansett. Kampen var kanskje tapt uansett, og vi vet ikke hva han ler av, men uansett må de kunne tenke seg om, sier TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

– Det som er med fotballklubber er at det betyr ekstremt mye i hverdagen for mange mennesker det disse folkene gjør på banen og får bra betalt for. Det påvirker folks liv og hverdag. Det påvirker folks lykke og ulykke. Det kan virke som om de mangler den respekten for hvor mye dette betyr for mange mennesker. Mennesker som betaler lønnen deres, og som faktisk er lei seg.

FLIRTE: Alexis Sánchez med glis rundt munnen da Arsenal ble ydmyket.
FLIRTE: Alexis Sánchez med glis rundt munnen da Arsenal ble ydmyket.

Wenger-protester

Noen av Arsenal-fansen på tribunen fant frem Wenger Out-plakatene sine igjen.

Og dette er en tøff periode for Arsenal.

Selv om det aldri var sannsynlig at Arsenal skulle klare det umulige var innsatsen og prestasjonen frem til Laurent Kosicelnys røde det som så ut som en liten opptur for supporterne.

Før kampen var en gruppe Arsenal-supportere som protesterte høylytt mot at Arsene Wenger skal få forlenget kontrakten som går ut til sommeren.

Med bannere og sanger som «vi vil ha Wenger ut», «Wenger dreper klubben vår» stilte de seg opp foran direktørboksen.

Protester: Både før og under kampen markerte Arsenal-fans hva de mener om Arsene Wenger.
Protester: Både før og under kampen markerte Arsenal-fans hva de mener om Arsene Wenger. Foto: Stefan Wermuth

Og det ble mer trøbbel for Arsenal før kampstart.

Danny Welbeck ble syk under oppvarmingen, og han ble erstattet Olivier Giroud. Det betyr at Alexis Sanchez, tilbake i startoppstillingen, måtte ut til venstre istedet for å starte på topp. Bayern startet med sitt sterkeste mannskap.

Arsenal startet godt

På banen var det revansjesugent Arsenal som kom best i gang. Et høyt press, og høy intensitet resulterte i et par tidlige sjanser, uten uttelling til hverken Walcott eller Giroud.

Ikke før i det 20. minutt.

Walcott var heldig da han tråklet seg gjennom via Olivier Giroud. Vingen kom skrått på mål, men bestemte seg for å fyre høyt i nærmeste hjørne. Det tar Manuel Neuer på sengen. Han får ikke opp armene, og ballen suser i mål til 1-0 for Arsenal.

Vertene holdt trykket, og etter halvtimen ville en aktiv Walcott ha straffespark da han gikk overende i en duell med Xabi Alonso. Alonso fikk nok en fot på ballen, før han brukte den andre til å ta ut lynvingen. En diskuterbar situasjon, men dommerteamet ledet av greske Anastasios Sidiropoulos landet på hjørnespark.

Walcott lot det ikke prege spillet lenge, og allerede rett etter hadde han en enorm mulighet til å gi 2-0 etter en strålende pasning fra Mustafi. Denne gangen gikk avslutningen fra skrått hold i nettveggen.

«The Gunners» sendte mange mann i angrep, og var da sårbare for kontringer. Robert Lewandowski fikk en kjempemulighet til å utligne, men alene med Ospina fikk han ikke treff på avslutningen.

Vendepunktet

I en underholdende fotballkamp svinget spillet stadig mer frem og tilbake mot pausen, uten at det ble flere mål.

Andreomgang startet like fartsfylt som den første avsluttet, og før fem minutter var spilt hadde Giroud misbrukt en ny kjempesjanse, og Bayern hadde fått en nettkjenning annullert som følge av at Hummels var i offside.

Og ti minutter ut i andreomgang var alt hardt Arsenal-arbeid forgjeves.

Robert Lewandowski gikk i bakken i duell med Laurent Koscielny og dommeren pekte først på straffemerket, før han dro opp det gule kortet, til Arsenal-spillernes store frustrasjon. Kort tid etter så Koscielny det røde etter at dommeren hadde fått noen ord fra assistentdommeren på kortlinjen, og dermed var vertene ti mann.

Lewandowski var sikkerheten selv fra ellevemetersmerket. 1-1, men viktigere: 2-6 sammenlagt.

Fullstendig kollaps

Med en mann mindre var Arsenals offensiv over, og London-laget raknet fullstendig.

Det ble store rom for Bayern München og da David Ospina forærte Arjen Robben ballen spilte de seg gjennom og Robben la på til 2-1.

Og da rant det inn.

Arsenal-spillerne mistet helt fasongen på laget, ga bort ballen i tåpelige posisjoner, og med store rom ble Bayern-stjernene stående upresset.

Det gjør du ikke ustraffet mot Douglas Costa og Arturo Vidal, som begge tegnet seg på scoringslisten, før de to kombinerte lekkert og satte inn 5-1.