Sergio Ramos-dobbel da Real Madrid gikk videre

Sergio Ramos (30) spiller kanskje midtstopper, men vet hvor målet står. Med to headinger knuste han Napolis Mesterliga-drøm.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Napoli-Real Madrid 1-3 ( 2-6 sammenlagt)

Real Madrid er klare for kvartfinale etter at Napoli ble slått tirsdag.

På en kveld der stjerner som Ronaldo og Bale forble målløse, var det to mål fra midtstopper Sergio Ramos som ble avgjørende.

30-åringen må være blant de mest målfarlige midtstopperne i Europa. Totalt har han nå ifølge altomfotball.no ti scoringer i alle turneringer for Real. Gareth Bale har ni.

Napoli åpnet friskt

Stadio San Paolo var stappfull én time før kampstart tirsdag kveld. Allerede fem timer før kampstart skal over ti tusen ha vært på plass før den avgjørende kampen i åttedelsfinalen.

Med 1-3 fra bortemøtet med Real måtte Napoli frem på banen og score mål. De presset spanjolene aggressivt fra start og fikk belønningen etter 24 minutter.

Et lekkert og lynhurtig angrep ble avsluttet med en pasning fra Marek Hamsik til Dries Mertens, som skjøt ballen i lengste hjørne fra skrått hold.

Mertens har vært i dødelig form både i Serie A og Mesterligaen. Denne scoringen var 29-åringens femte i denne sesongs Mesterliga. I Serie A har han 18 mål så langt.

Like etterpå skjøt Cristiano Ronaldo i stolpen, men det svarte Mertens på med et eget stolpeskudd etter 37 minutter. Belgieren var en konstant trussel for Real-forsvaret før pause.

Senket av Ramos

Kalddusjen for Napoli kom etter 52 minutter. Sergio Ramos stanget inn 1-1 etter et hjørnespark og sørget for at Napoli måtte score to mål til for å få ekstraomganger.

Samme mann ga Napoli en ny kalddusj etter 56 minutter. Et nytt hjørnespark fant veien til pannebrasken hans. Headingen traff hodet til Dries Mertens og endret retning. Pepe Reina kunne ikke hindre ballen i å gå i mål.

Selv om ballen var innom hodet til Mertens, står Ramos oppført med imponerende ti scoringer i alle turneringer så langt denne sesongen.

Etter Ramos' dobbel gikk litt av luften ut av Napoli, mens Real Madrid hadde kontroll på kampen. På overtid la innbytter Alvaro Morata på til 3-1.