Øyenvitne til mobilkranulykken: – Det verste jeg har opplevd

KRISTIANSAND (TV 2): Kranpersonell forsøkte å redde femåringen som omkom i ulykken i Kristiansand. – En mann kom løpende, så kom krana i full fart, sier øyenvitne til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Morad Poor ble øyenvitne til mobilkranulykken i Kristiansand, der en fem år gammel gutt omkom tirsdag. En mobilkran skled ned en bakke og traff gutten, som ble klemt mellom krana og et fjell.

– Jeg har opplevd krig og jeg har mistet mange familiemedlemmer, men dette er det verste jeg har opplevd, sier Morad Poor til TV 2 tirsdag kveld.

– Krana kom i høy fart

Han er tilbake på stedet der ulykken skjedde tidligere på dagen.

– Jeg kom kjørende for å levere barnet mitt på skolen da jeg så mobilkrana komme sklidende nedover bakken. Jeg så tre mennesker som var i bunnen av bakken og en mann som kom løpende mot dem. Så kom krana i høy fart. Jeg løp nedover og fikk tatt den lille jenta og bar henne til barnehagen, sier Poor.

Han er tydelig preget av det han har opplevd.

– Dette er så forferdelig, sier Poor med tårer i øyene.

– Dette er så trist for så mange, men spesielt for familien til gutten.

Forsøkte å hjelpe

Den tragiske ulykken skjedde like ved Karuss barnehage og skole i Vågsbygd like etter klokken 8 tirsdag morgen.

Opp gangveien kom en mor og hennes fem år gamle sønn og datter på tre gående da mobilkranen som hadde stanset lenger oppe i bakken, plutselig begynte å skli nedover.

– Det var to som jobbet på bilen. Begge to var ute av bilen da det skjedde. Den ene løp bak bilen for å få vekk personene som kom opp bakken, sa etterforskningsansvarlig ved Vågsbygd politistasjon, Ole Segberg, til TV 2 tirsdag ettermiddag.

Ifølge Håvard Jahren, daglig leder i Nordic Crane Sør, kastet den andre seg inn i kranbilen og forsøkte å stanse ferden nedover gangveien.

– De parkerte bilen på toppen av en bakke for å undersøke bakken, og for å se om det var glatt. Da de snudde seg hadde kjøretøyet begynt å skli nedover, sier han til NRK.

Hjelpemannen i 50-årene skal ha kastet seg over søskenparet i et forsøk på å få dem vekk fra kjøretøyet, og havnet selv under kranbilen som til slutt stanset ferden i en fjellvegg. Gutten ble sittende fastklemt, og døde på sykehus litt senere. Lillesøsteren slapp fra ulykken med lettere skader. Det samme gjorde arbeideren som forsøkte å redde dem.

Onsdag arrangeres det minnestund for den fem år gamle gutten som døde.

Kriseteam på plass

Til nyhetsbyrået NTB opplyser politiet at de to ansatte foreløpig ikke er i stand til å la seg avhøre. Det er ikke tatt ut noen siktelse mot kranføreren.

Kriminalteknikere, Statens Vegvesen og Arbeidstilsynet har alle gjort undersøkelser på stedet tirsdag.

Mobilkranen ble fraktet vekk fra stedet tirsdag formiddag, og det ble blant annet foretatt friksjonsmåling av gangveien. Kranen skal de neste dagene undersøkes grundig, blant annet skal håndbrekk og bremser sjekkes.

Kommunens kriseteam var tirsdag på plass i barnehagen for å bistå både de pårørende og barna som var vitne til hendelsen.

– Det har vært en tung, sorgfull og påkjennede dag for ansatte i barnehagen og familien rundt, sier Helle Schiøtz, avdelingsleder Karuss barnehage. til TV 2.

TV 2/NTB