Fotballpøbler avslørt: Her sniffer de kokain på do før de lager bråk

Italiensk politi gikk til storaksjon etter fotballopptøyer og organisert narkotikasalg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En rekke såkalte ultras-fans av Bergamo-klubben Atalanta i italiensk Serie A er arrestert.

Italiensk politi har offentliggjort videoopptak som viser hvordan fotballpøblene bruker toalettene på stadion til å kjøre seg opp på kokain før en kamp mot Inter i januar 2016. Deretter gikk de med hodet skjult av hetter ut på tribunene for å lage bråk.

Øverst ser du politiets videobevis i saken.

I alt er 26 personer under etterforskning, inkludert to menn på 63 og 73 år. Elleve er varetektsfengslet, sju i husarrest, tre må holde seg der de bor, mens to må jevnlig melde seg for politiet.

Politiet opplyser at «mange» av dem er Atalanta-fans. De er siktet for narkotikahandel, utpressing, ran og å motsette seg arrest. I tillegg til hemmelig kameraovervåkning, ble det brukt telefonavlytting for å avsløre dem.

Politiet har etterforsket miljøet siden 2015 og mener de har solide bevis for utstrakt narkotikasalg blant Atalanta-fansen. Tirsdag morgen gikk de aksjon.

– Det gjelder ikke alle Atalanta-fans, men grupper av dem selger og tar stoff, sier sjefsanklager Walter Mapelli ved politiet i Bergamo.

Videobildene overlater lite til fantasien om hva som blir sniffet.
Videobildene overlater lite til fantasien om hva som blir sniffet.

De arresterte skal ha brukt et hemmelig språk for å avtale kjøp og salg av kokain og marihuana.

– Dette er bekreftelse på at vår etterforskning av de uklare skillelinjene mellom fan-grupper og kriminelle er solid. Vi vil fortsette etterforskningen, vi er overbevist om at det er mer å finne, sier Marco Di Lello, leder av mafia- og sportskomiteen i anti-mafia-kommisjonen i det italienske parlamentet.

De siste årene har italiensk politi etterforsket om mafiaen nå i større grad har brukt ultrasgruppene i sin kriminelle virksomhet.

Atalanta ligger for øyeblikket på femteplass i Serie A. De har fire poeng opp til en plass i Mesterligaen neste sesong.