Dansk avis: – Så mye tjener Bendtner på Rosenborg-overgangen

Nicklas Bendtner fikk nærmere to og en halv millioner kroner bare for å skrive under for Rosenborg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rosenborg presenterte mandag kveld en av de største overgangene i norsk fotballs historie, men det koster penger å hente Nicklas Bendtner til Trondheim.

Ifølge danske Ekstra Bladet kommer Bendtner til å få en årslønn på nærmere fem millioner norske kroner. Avisen skriver at Nottingham Forest mottar én drøy million kroner i overgangssum for den danske spissen.

Bendtner får nesten to og en halv millioner kroner for å signere kontrakten med Rosenborg. Avtalen strekker seg over de neste tre og et halvt årene.

Den danske avisen hevder også å vite at Bendtner kan tjene enda mer dersom de regjerende serie- og cupmesterne gjør det bra. Dersom Rosenborg skulle kvalifisere seg til Mesterligaen, Europa League eller forsvarerer tittelen i Eliteserien, vil det dryppe enda mer penger på Bendtner.

Det skal imidlertid ikke være noen målbonuser i kontrakten til mannen med 74 kamper og 29 mål for det danske landslaget.

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen forsvarer den kostbare signeringen.

– Det er klart at det er dyrere enn vanlig. Vi lever godt med det og har gjort en del bra spillersalg i det siste. Vi sprenger ikke banken. Så er han her en stund, så forsvinner han nok videre, sier han til TV 2 fra treningsfeltet i Marbella.

Roseborg har solgt spillere for nesten 50 millioner kroner de siste årene, noe som gjør at klubben nå kan punge ut på den danske spydspissen.

Selv om lønnen gjør Bendtner til Rosenborgs best betalte spiller, er det langt opp til hva han tjente hos sine tidligere arbeidsgivere. I Nottingham Forest hadde han en årslønn på nesten 14 millioner norske kroner.

GLIS: Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen forsikrer folk om at klubben ikke sprenger banken for å hente Nicklas Bendtner.
GLIS: Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen forsikrer folk om at klubben ikke sprenger banken for å hente Nicklas Bendtner. Foto: TV 2

Han tjente enda bedre i Wolfsburg. Hos tyskerne hadde han en årslønn på i overkant av 27 millioner kroner, ifølge Ekstra Bladet. I 2010 avslørte han til BT at årslønnen i Arsenal lå på nesten 28 millioner kroner. Da Bendtner gikk gratis fra Arsenal til Wolfsburg i 2014, skal han ha fått 18 millioner norske kroner for å sette signaturen sin på kontrakten.

29-åringen har tidligere vært i søkelyset til FC København. Senest i fjor vår trente han med klubben. Sportssjef i danske BT, Morten Crone Sejersbøl, sier at FC København ikke turte å ta sjansen på den trøblete spissen.

– De var interesserte for to år siden. Ståle Solbakken ønsket å hente Bendtner, og for halvannet år siden ble interessen fornyet. Det ble ingen overgang den gangen, men partene ble enige om at skulle det bli en overgang, måtte Bendtner bo utenfor København. Historien viser at så lenge han er i København, så er han å se i byens natteliv, sier Sejersbøl til TV 2.

Bendtner lander i Málaga tirsdag ettermiddag. Derfra drar han til Marbella, hvor Rosenborg har treningsleir før årets sesong.