Ny spurtnedtur for Kristoff: – Surt

Alexander Kristoff tok andreplassen på den tredje etappen av Paris-Nice.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter to etapper preget av guffent vær, var endelig forholdene fine for rytterne i Paris-Nice på de 190 flate kilometerne fra Chablis til Chalon-sur-Saône.

For tredje dag på rad var også Alexander Kristoff involvert da det hele skulle avgjøres. Etappen kulminerte som ventet i en massespurt.

Katusha ledet an da det var tre kilometer igjen for å hente de siste utbryterne, men med en kilometer igjen var det bare en opptrekker igjen for Kristoff.

Han stivnet litt i spurten og tok andreplassen bak iren Sam Bennett (26). Se spurten øverst.

– Det var surt. Det var ikke perfekt for meg med 500 meter igjen. Jeg måtte bremse og ta et magadrag, sa Kristoff til TV 2 rett etter målgang.

– Bennett kom fra hjulet mitt og jeg klarte ikke å svare. Det var nært i dag. Hadde jeg unngått å måtte bremse, kunne jeg kanskje hatt mer saft igjen, men jeg slår store ryttere som Kittel og Greipel. Vanligvis slår jeg Bennett også, men han er ung og fremadstormende.

Arnaud Demare leder fremdeles sammenlagt.

Bare nesten på de to første etappene

På den første etappen av Paris-Nice søndah ble Kristoff hektet av i siste bakke før mål og ble nummer tre, mens det kalde og våte været hemmet reaksjonsevnen hans mandag da han ble nummer ni.

Tidligere denne sesongen har Kristoff vunnet tre etapper i Tour of Oman og én etappe av Etoile de Besseges.

Se Paris-Nice hver dag på TV 2 og TV 2 Sumo.