Her er Bendtner på vei til RBKs treningssamling

Nicklas Bendtner på vei til Marbella fikk ikke lov til å uttale seg om Rosenborg-overgangen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nicklas Bendtner ble sent mandag kveld bekreftet klar for Rosenborg.

Overgangen er blant de mest spektakulære i norsk fotball noensinne.

Avtalen strekker seg over de neste tre og et halvt årene. Bendtner har de siste månedene spilt for anonyme Nottingham Forest i engelsk Championship.

Tirsdag ettermiddag fløy den tidligere Arsenal- og Juventus-spissen fra København til Marbella, hvor hans nye lagkamerater er på treningsleir.

Danske DR møtte Bendtner ved bagasjedroppen på Kastrup Lufthavn før avreise.

Se video over!

– Jeg har fått beskjed om at jeg ikke får uttale meg, dessverre, uttalte 29-åringen med et smil.

Stilen var det imidlertid ingenting i veien med. Bendtner ankom innsjekkingen med hettegenser og stilriktig trillekoffert.

Bendtner, som møter pressen først onsdag, uttalte til rbk.no at han fortsatt er sulten på spille fotball og å score mål.

– Jeg er ennå ikke ekspert på norsk fotball, men jeg vet at Rosenborg er en stabil klubb som får det beste ut av sine spillere. Den slags stabilitet har jeg savnet siden min tid i Arsenal, og nå får vi se om jeg kan få oppleve det igjen.

Ryddet forsidene
Sportsjef i danske BT, Morten Crone Sejersbøl, forteller at overgangen kom en stor overraskelse.

– Dansk presse gikk amok. Problemet vårt var at nyheten kom så tett på avisens deadline at vi bare fikk en liten sak på det i papirutgaven. På Internett skrev vi så mye vi kunne. Jeg hadde en personlig kommentar, i tillegg til at vi skrev fire-fem saker på bare én time. Ikke bare ryddet vi sporten, men på forsiden, sier Sejersbøl til TV 2.

– Tror du Bendtner blir en suksess i Rosenborg?

– Jeg vet ikke. For mange ganger har jeg trodd at det skal bli bedre med et klubbytte. Han skal ta nivået, for han er god nok fotballmessig, sier BT-sjefen.

Bendtner har vært i søkelyset for en rekke utenomsportslige episoder.

– Problemet er at det alltid er en flyplass eller pianobar like rundt hjørnet, selv i Trondheim, skriver Sejersbøl i en kommentar på BT.

– Jeg har vært på pianobar i Trondheim, og jeg likte det sikkert bedre enn Bendtner ville gjort, men fristelsene finnes også i Trondheim. Da han spilte i Wolfsburg og fikk én enslig fridag, satt han seg rett i bilen og kjørte til København. Da han gikk skadet i Arsenal og dro på behandling i København, endte han opp på konsert. Han bruker enhver mulighet til å dra til København. Han må dedikere seg til det han kan om han skal komme tilbake på sitt beste nivå, utdyper Morten Crone Sejersbøl overfor TV 2.

Ute i kulden hos Hareide
Åge Hareide overtok det danske landslaget i desember 2015. Bendtner har ikke vært inkludert på landslaget etter at nordmannen erstattet Morten Olsen.

Hareide forbereder nå sitt neste uttak, som skal offentliggjøres onsdag.

– Jeg kommenterer i utgangspunktet ikke spillere som ikke er i troppen, sier Hareide til TV 2.

Hareide bekrefter at Bendtner ikke vil være en del av troppen som blir tatt ut i morgen.

– Jeg utelukker ikke at han kan bli aktuell på et senere tidspunkt. Han er en dyktig spiller, sier Hareide.

Forrige kamp Bendtner spilte for Danmark var play off-oppgjøret mot Sverige i november 2015. Siden den gang har konkurransen om spissplassene på landslaget tilspisset seg. I forrige tropp var Nicolai Jørgensen (Feyenoord), Viktor Fischer (Middlesbrough), Kaspeer Dolberg (Ajax) og Christian Gytkjær (1860 München). Bendtner er sistnevntes erstatter i Rosenborg, etter at den tidligere Haugesund-spilleren gikk til tysk fotball i vinter.

I tidsrommet 2006 til 2015 spilte Bendtner 74 landskamper og scoret 29 mål. Han fikk alle kampene under tidligere landslagssjef Morten Olsen.

– Alle kan jo se at mannen har et potensial. Han skal leve med forventningene, og det er først og fremst han selv som skal vise at han kan, både for seg selv og for omgivelsene. Jeg håper i alle høyeste grad at Rosenborg er et godt klubbvalg, sier Olsen til BT.