DIREKTE TIL USA: Norwegian-fly LN-NIA  tar av fra Oslo Lufthavn
Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
DIREKTE TIL USA: Norwegian-fly LN-NIA tar av fra Oslo Lufthavn Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Nå kan vestlendinger reise raskere til USA

Norwegian lanserer to direkteruter fra Flesland til Boston og New York.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jubeldag for bergensere og andre vestlendinger. Flyselskapet Norwegian lanserte tirsdag splitter nye direkteruter fra Bergen til USA.

Nærmere bestemt fra Flesland til T. F. Green-flyplassen i Providence utenfor Boston og til Stewart International Airport utenfor New York City.

– Vi har valgt to mindre flyplasser utenfor storbyene fordi det er ganske fullt på de største og nærmeste flyplassene, og det er enklere og mer tidseffektivt for reisende å til de mindre flyplassene, forteller Thomas Ramdahl, kommersiell direktør i Norwegian.

Lengre avstand

Det vil ta de reisende fra 60 til 90 minutter fra flyplassene og inn til storbyene, avhengig av trafikk og transporttype.

– Vi har inngått en avtale med et busselskap som frakter passasjerene våre fra flyplassen utenfor New York og inn til Manhattan, opplyser Ramdahl.

Startprisen på direkterutene er på 699 kroner for en enveistur, og rutene flys to ganger i uken. Billettene er allerede lagt ut for salg, men de første flyvningene starter ikke før i starten av juli. Det er Norwegians nye Boeing 737 MAX som skal frakte vestlendingene frem og tilbake til USA.

Ramdahl røper til TV 2 at flyselskapet også har fremtidige USA-planer fra Tromsø og Trondheim.

Reiselivsløft

Norwegian mener satsingen styrker norsk reiseliv og gjør Vestlandet et mer attraktivt og tilgjengelig reisemål.

– Våre nye direkteruter vil bidra til at tusenvis av nordmenn og amerikanere kan fly billig og komfortabelt mellom USA og Vestlandet. Jo flere turister som besøker Vestlandet og Norge, jo større blir verdiskapingen og sysselsettingen lokalt. Vi ser jo at mange reisende kommer til Norge, reiser rundt og flyr hjem fra en annen flyplass, sier Ramdahl.

– Vi vet at amerikanere elsker Norge og de skal gjerne til Vestlandet og besøke fjordene, så dette gir nye muligheter for regionen, sier Aslak Sverdrup, Lufthavndirektør ved Bergen lufthavn.

Den nye terminalen på Flesland er 99 prosent ferdig, opplyser direktøren. Åpningen skjer 17. august og terminalen skal ta imot 7,5 millioner reisende årlig.