Geraint Thomas forsvarer sjefen sin Dave Brailsford. 
Geraint Thomas forsvarer sjefen sin Dave Brailsford.  Foto: Kenzo Tribouillard

Sykkelstjerne avviser opprør mot sjefen

Kontroversene rundt Team Skys mektige sjef Dave Brailsford skaper trøbbel for laget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag skrev Cyclingnews at ryttere på Team Sky vurderte å be sjefen Dave Brailsford om å gå av.

– Man er bekymret over påvirkningen dette har på sesongen og måten det kan distrahere Brailsford og de andre i ledelsen på, sier en anonym kilde blant rytterne til Cyclingnews.

Det får stjernerytteren Geraint Thomas til å steile. Han har rykket ut på Twitter for å avvise at Brailsford ikke har full søtte blant rytterne.

– Jeg burde ikke trenge å si det, men vi støtter alle Dave Brailsford hundre prosent! Jeg har kjent ham lenge og vil ikke ha noen andre til å lede Team Sky, skriver Thomas.

Den anonyme rytteren sier derimot til Cyclingnews at lagets beryktede detaljfokusering begynner å bli dårligere.

– Ingen andre i ledelsen enn Dave er foreløpig involvert. Hva skal til for at laget konsentrerer seg om racing igjen?

Dave Brailsford (53) er i hardt vær på grunn av tvil rundt lagets medisinrutiner. Storbritannias antidopingbyrå etterforsker et mulig brudd på dopingreglene i 2011. Da ble en pakke med medisin fraktet fra Manchester til Criterium du Dauphine-rittet.

Innholdet ble brukt til å behandle Bradley Wiggins. Sky hevder det var det lovlige stoffet Fluimicil, men kan ikke bevise det. Det ble først hevdet at pakken var ment for syklisten Emma Pooley, men hun var ikke en gang i Frankrike på tidspunktet.

Brailsford, som i en årrekke har vært en dominerende figur i britisk og internasjonal sykkelsport, har lenge vært på vikende front og under sterk kritikk som følge av forklaringsproblemene rundt pakken.

Team Skys sterke antidoping-holdning har gitt kritikerne ekstra vann på møllen når det nå er en sak som kan så tvil om moralen deres.