Vegard Forren poserer med sin nye drakt. 
Vegard Forren poserer med sin nye drakt.  Foto: Brighton

Bekreftet: Forren klar for Brighton

Vegard Forren er klar for opprykksjagende Championship-klubb.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vegard Forren skal spille ut sesongen for Brighton. Det bekrefter klubben selv.

Midtstopperen kommer gratis, etter at kontrakten med Molde gikk ut forrige sesong.

Han har signert en kontrakt som varer ut sesongen med Championship-laget.

Brighton offentliggjør overgangen etter 2-0-seieren borte mot bunnlaget Rotherham.

Forren er hentet inn som nødløsning ettersom to av klubbens faste midtstoppere er ute med skader.

– Vegard er en spiller som klubben har vært klar over en stund, og i fraværet av Shane Duffy og Connor Goldson følte vi det var nødvendig å ta denne muligheten til å øke antallet defensive alternativer, sier manager Chris Hughton.

Etter seieren mot Rotherham er Brighton tre poeng bak tabelleder Newcastle, og seks poeng foran Huddersfield på tredjeplass. De ligger med andre ord godt an til å rykke opp.

Forren er trolig spilleklar allerede til fredagens oppgjør mot Derby.

Skulle trene med Rosenborg

Mandag overrasket Forren Rosenborg da han dro fra Marbella, der han egentlig skulle deltatt på trøndernes treningsanlegg.

TV 2 ble også mandag kjent med at Brighton hadde forhørt seg med norske kilder om 29-åringen.

Det har vært kjent at landslagsstopperens primære ønske var en overgang til en utenlandsk klubb, og da muligheten om å slutte seg til Brighton dukket opp tok han sjansen.

– Risky

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen mener overgangen til laget som ligger på andreplass i Championship er mer et sjansespill.

– Fotballmessig for Forren og landslaget er det et mer risky valg med Brighton enn Rosenborg. Risikoen for at han ikke slår til der er mye større enn i RBK, sier Mathisen til TV 2.

Samtidig forstår han valget.

– Veldig lett å si at man ikke hadde valgt det, men når tilbudet kommer på bordet, så er det fullt forståelig, sier Mathisen.

– Det er en klubb som har masse penger, satser hardt og har full fart mot Premier League. Jeg kan skjønne at det på nåværende tidspunkt trigger ham mer, også fordi han får mye mer betalt der enn i Rosenborg. Det var sannsynligvis nå han hadde muligheten til å komme seg ut. Han er kontraktsløs, og det er klubber som er desperate etter stoppere.

Brighton trenger en midtstopper etter at både Shane Duffy (skade) og Connor Goldson (hjerteproblemer) er ute i lengre tid.

Forren skal fylle et hull for klubben som er desperat etter et opprykk.

– For Brighton er det å hente Forren egentlig ingen risiko. Det eneste som står i hodet på dem er å rykke opp. Om de må bruke litt penger på ham, så er det en sjanse de er villig til å ta, sier Mathisen som påpeker at han ikke påberoper seg ekspertstatus på Brighton.

– Han er rusten

For Vegard Forren sin del handler det om å bruke tiden godt.

Etter en sesong i fjor der han etter eget sigende ikke var helt på toppnivå, har han over lengre tid ikke fått trent med en klubb fast.

Situasjonen er ikke helt ulik da han kom til Southampton, men det var to måneder tidligere. Den gangen mislyktes han i å ta seg en plass på laget.

– De henter en fyr som ikke har spilt fotball på lang tid, og som heller ikke har trent med et lag på en lang stund. Alle som har spilt fotball vet at man blir fort rusten. Han trenger litt tid til å komme i kampform. Å bli hevet inn i avgjørende kamper der det står om millioner mot slutten av sesongen kan bli tøft, sier Mathisen.

– Det er ingen som er i tvil om Forrens toppnivå. Det er ekstremt bra. Viste det da Molde spilte i Europa, men som resten av Molde-laget så han litt mett ut og at han ikke ble trigget av å spille i Tippeligaen forrige sesong.

Må levere

Han må imidlertid levere varene. Ikke bare returnerer de skadede midtstopperne: Om Brighton rykker opp vil det også komme nye spillere inn dørene.

– Det er ingen tid å miste. Hvis Brighton rykker opp, så er det et lag som kommer til å hente inn nye spillere. De har mye penger og bruker mye penger. Om de rykker opp blir det ikke mindre penger, sier Mathisen.