GLADE DAGER: Bruno feirer scoring mot Universidad de Chile i en Copa Libertadores-kamp i 2010. Det var kort tid før han ble anklaget for drapet på elskerinnen. 
GLADE DAGER: Bruno feirer scoring mot Universidad de Chile i en Copa Libertadores-kamp i 2010. Det var kort tid før han ble anklaget for drapet på elskerinnen.  Foto: Claudio Santana

Dømt for bestialsk mord i 2013 – nå står klubbene i kø for å hente toppkeeperen

Tidligere Flamengo-keeper Bruno ble dømt til 22 års fengsel for å ha drept elskerinnen og foret henne til hundene. Fire år senere er han en fri mann og ønsket av flere klubber, ifølge agenten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I 2013 ble den tidligere Flamengo-keeperen Bruno Fernandes das Dores de Souza, bedre kjent som Bruno, dømt til 22 års fengsel for et bestialsk drap på hans elskerinne, Eliza Samudio, i 2010.

Ifølge et av nøkkelvitnene, Brunos fetter, planla den tidligere keeperen mordet på elskerinne, og gjennomførte det sammen med åtte medhjelpere.

Senere ble hun foret til Brunos rottweilere.

Samudio hadde nylig fortalt at hun var gravid med hans barn, og fotballspilleren skal ikke ha ønsket å betale barnebidrag.

Likevel er den tidligere toppkeeperen på fri fot, skriver den brasilianske avisen Folha de Sao Paulo.

Venter på ankesak

Han har anket dommen, og fire år senere er ennå ikke saken kommet opp. Derfor slippes han nå fri, mot at han oppholder seg på oppgitt adresse og er tilgjengelig for de rettslige instansene når det kreves.

I tillegg forventes det at han klarer å leve som normalt innenfor samfunnets normer og lover.

Grunnen er «habeas corpus»-prinsippet, som sier at ingen skal sitte fengslet for lenge uten at saken kommer opp i rettsysstemet. Høyesterett bestemte at det var gjeldende i denne saken.

Flere klubber interessert

Selv etter at keeperen har sittet over seks år i fengsel er det mange som er interessert i å hente bruke den tidligere toppkeeperen, en gang i Barcelonas søkelys, om de får muligheten.

Ifølge spillerens advokat skorter det ikke på tilbud, og en avgjørelse ventes å komme fort.

– Nesten ti klubber har vist interesse. Vi kan ikke nevne dem alle av kontraktslige årsaker, men innenfor ti dager kommer han til å offentliggjøre sin nye klubb, sier Lucio Veloso Coutinho, ifølge avisen.

Blant de aktuelle klubben er blant annet Brasiliense, men også flere klubber i Sao Paulo-regionen og Brasil ellers.

– Dersom jeg forble i fengsel, ville jeg vært fengslet for livet. Det hadde ikke skaffet offeret tilbake. Jeg har betalt dyrt, og det var ikke lett. Det her vil hjelpe meg. Det har vært en lærerik opplevelse, ikke en straff, sier Bruno selv til TV-kanalen O Globo.

Det forarger selvfølgelig familien til avdøde Eliza Samudia, som ikke er tilfredse.