TRENDER: Innvandringsminister Sylvi Listhaugs kors fikk kommentarfeltet til å koke over. Faksimile: Breitbart.com
TRENDER: Innvandringsminister Sylvi Listhaugs kors fikk kommentarfeltet til å koke over. Faksimile: Breitbart.com

Listhaugs kors satte fyr på kommentarfeltet i Trumps favorittavis

Artikkelen om at Sylvi Listhaug ble kritsert for å bruke kors, er den desidert mest delte på det høyrevridde nettstedet Breitbart.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det høyrevridde nettstedet Breitbart.com har fanget opp saken om Sylvi Listhaug, der kommentator i Aftenbladet Sven Egil Omdal har anklaget innvandringsministeren for å bruke det kristne korset kun for politisk vinning. Omdal har gått gjennom Scanpix sitt bilderarkiv og mener Listhaug kun har brukt korset èn gang før hun ble innvandringsminister.

«Imigrasjonsminister kritisert for å bruke krusifiks i 'brutalt angrep'» heter det i tittelen til Breitbart.

Mandag er artikkelen den mest leste på det høyrevridde nettstedet Breitbart, favorittnettstedet til Donald Trump, hvor hans sjefstrateg Steve Bannon tidligere var redaktør.

Listhaug har reagert sterkt på påstanden fra Omdal og viser i en facebookpost til tre bilder der hun bruker korset i den aktuelle perioden.

«Dette er det mest nedrige angrepet jeg noensinne har sett! Og det sier litt. Den meget erfarne pressemannen, nå kommentator i Stavanger Aftenblad, Sven Egil Omdal sprer nå falske nyheter, oppkonstruert for å fremstille meg fæl og kynisk» skriver Listhaug.

Får støtte av Breitbart-lesere

Omdals uttalelser om statsråden er omtalt som "Brutalt angrep" av nettstedet som tidligere har blitt beskyldt for å fremme rasistiske og anti-muslimske holdninger. Nettstedet siterer Listhaugs facebook-side der hun skriver at hun mottok gullkorset fra sin farmor og at det har blitt brukt i generasjoner.

«Jeg bruker korset jeg fikk av min bestemor som er nært 100 år gammelt fordi det betyr mye for meg. Jeg bruker det når det er tøft, og det er ingen hemmelighet at det har stormet kraftigere etter jeg ble innvandringsminister», skriver hun selv.

Saken er desidert mest delt og kommentert av Breitbarts lesere og ikke uventet havnet diskusjonen rundt islam og religion. Noen skriver at «den vestlige kulturen er i ferd med å bli ødelagt. Våkn opp». En annen skriver at «kristendommen er under angrep». På Twitter skriver flere at de ønsker å vise støtte til Listhaug.

En undersøkelse Buzzfeed gjorde i desember, viste at Breitbart er nettstedet Donald Trump i størst grad henviste til under sin valgkamp for å bli USAs neste president.

Flere mediepersonligeter har reagert på Omdals påstander, der i blant Medier 24 redaktør Gard Michalsen som kaller påstanden for «sludder». VG konstaterer at hun er avbildet 25 ganger der hun bærer kors.

Også i februar 2016 ble Listhaug kritisert for korsbruken der hun forklarte åpenhjertig om sin personlige tro.