Norge gruppejumbo etter nytt tap

De norske fotballjentene tapte fullt fortjent for Japan.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norge-Japan 0-2

Se kampsammendraget øverst.

Med unntak av innledningsminuttene i hver omgang var Norge tannløse da de tapte 0-2 for Japan i den siste gruppespillskampen i Algarve Cup.

Selv om de norske jentene er fysisk større, så ble det et nummer for små mot fotballsmarte og teknisk gode japanere.

– Det er en tøff kamp, og det er tøft å tape 0-2. De tar oss på at vi er slurvete. Da blir det vanskelig for oss, sier Ada Hegerberg til TV 2.

Hun minner imidlertid om at det er en treningskamp.

– Jeg er selvfølgelig frustrert, men jeg ser ikke bekmørkt på det etter dette, fortsetter hun.

– Vi skal ikke finne på unnskyldninger for prestasjonen er så som så. Samtidig må vi se om vi tar steg på det vi trener på. Det er både ja og nei. Vi må være såpass hard med oss selv i at vi skal være enda mer presise. Samtidig er det en treningskamp, men vi har ikke så mange treningskamper igjen før EM, så vi kan ikke slappe av heller.

Kumi Yokoyama scoret to ganger for Japan, i en kamp der de stort sett hadde kontroll på banespillet gjennom hele kampen.

– Norge møter et bra lag, som er gode med ball. Det er to lag som jobber mye med frispillingen sin. I førsteomgang klarer ikke Norge klarer å skape så mye, men det gjorde ikke Japan heller. I andreomgang blir Norge slitne og da sliter vi litt mer med å komme etter i angrep, og i tillegg forsvare oss, sier TV 2-ekspert Solveig Gulbrandsen.

– Det er en veldig tøff kamp. Jeg syns vi har god kontroll store deler av kampen, men etter 60 minutter så begynner vi å slite, og da fikk Japan ha veldig mye ball, sier kaptein Maren Mjelde til TV 2.

– Ser tendenser som er bra

Det var tilfeldigvis sammenfallende med da 0-1-målet kom.

– Vi detter litt etter målet. Vi klarer ikke å komme oss opp igjen etter det. Det er synd, for vi gjør masse bra store deler av kampen. Vi har mye ball, og prøver på det vi øver på på trening. Det er kjedelig å tape.

Resultatmessig har turneringen blitt en nedtur for Norge.

Etter tapet endte Norge sist i gruppe B, og må spille kamp om ellevteplass på onsdag. Den kampen kan du se på TV 2 Sportskanalen og tv2sumo.no.

Der vil Norge trolig møte Portugal, som etter to strake tap møter ubeseirede Canada senere mandag.

– Jeg er ganske fornøyd med førsteomgang, selv om det er mye å utvikle. I andre omgang sliter vi med litt av Japans måte å spille på, sier Martin Sjögren til TV 2.

– Jeg ser tendenser i spillet som er bra, men jeg er veldig skuffet over at vi taper.

Positiv Graham Hansen

Martin Sjögren har brukt treningsturneringen til å eksperimentere, og svensken gjorde ni endringer fra 0-3-tapet for Spania i forrige kamp.

Etter uavgjort mot Island, med et tilnærmet toppet mannskap, og braktapet for Spania, med et mer b-preget lag, jaktet Norge på sin første seier i Algarve Cup.

Med både Ada Hegerberg og Caroline Graham Hansen fra start var hele artilleriet på plass da kampen ble satt i gang.

Graham Hansen varte 67 minutter. Det var kanskje det mest positive i kampen.

– Vi skulle selvfølgelig ønske at det ble et annet resultat, men med tanke på skadehistorikken jeg har, så kjennes det bra å starte kamper og spilte nesten 70 minutter, sier Graham Hansen.

Hun spilte 20 minutter mot Island, en omgang mot Spania, og ytterligere 20 minutter.

Hun var også nær å score. Sjögrens utvalgte startet forrykende, og etter bare 32 sekunder burde Caroline Graham Hansen ha sendt de rødkledde i ledelsen.

Hun stormet fri på høyrekanten, kom seg fri i 16-meteren og avsluttet mot motsatt stolpe.

Skuddet gikk forbi keeper Sakiko Ikeda, og traff innsiden av stolpen, men spratt ut igjen.

– Det får gå på kontoen for brente sjanser på grunn av litt rusten kampform. Det skal bli mål ut av den, sier Graham Hansen.

Etter den gedigne tidlige sjansen var det imidlertid Japan som var det beste laget. De enorme sjansene uteble og lagene gikk til pause på 0-0.

Ny pangstart

Japans målscorer Kumi Yokoyama i kamp om ballen med Norge-kaptein Maren Mjelde. 
Japans målscorer Kumi Yokoyama i kamp om ballen med Norge-kaptein Maren Mjelde.  Foto: Francisco Leong

Norge startet sterkt også i den andre omgangen, og Ada Hegerberg tvang Ikeda til en sterk beinparade bare tre minutter etter at kampen var blåst i gang igjen.

Maktbalansen svinget imidlertid igjen i Japans favør, og før timen var spilt satte Kumi Yokoyama inn 1-0.

Etter klabb og babb var Yokoyama upresset inne i 16-meteren, og med ballen på halvspretten fikk hun en perfekt avslutning, som duppet akkurat slik at Ingrid Hjelmseth ikke klarte mer enn å sende ballen videre i tverrliggeren og inn.

Også etter den scoringen var det Japan som var det beste laget.

Rett før full tid kom 2-0-scoringen til Japan. Den første avslutningen gikk i stolpen, før Kumi Yokoyama var på rett sted og satt inn spikeren i kisten.

– Norge ser for mye på ballen, og tar ikke ut motspillerne, sa TV 2s ekspertkommentator Solveig Gulbrandsen.

Sjögren fikk en drømmestart da han vant sine to første kamper med Norge over England og Sverige, men etter tre kamper til står han fremdeles med to seirer som sjef.