Tok til tårene etter å ha spurtslått Kristoff og co

Alexander Kristoff ble nummer ni da Sonny Colbrelli (26) tok en overraskende seier.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Også den andre etappen av årets Paris-Nice ble en kald, våt og vindfull affære. De 195 kilometerne fra Rochefort-en-Yvelines til Amilly skapte mye trøbbel for rytterne.

Det tok ikke lang tid før sidevinden hadde sprengt feltet – slik som på førsteetappen. Igjen havnet sammenlagtryttere som Richie Porte og Alberto Contador i bakleksen, men Alexander Kristoff og Sven Erik Bystrøm holdt stand i tetgruppen.

Da det var 40 km igjen, satt Bystrøm i en gruppe med fire andre ryttere i tet av rittet. Hovedfeltet jaktet på dem minuttet bak.

Da det var to mil igjen, gikk Philippe Gilbert alene, mens hovedfeltet slukte de andre fire rytterne fra tetgruppen. Gilbert ble hentet med sju kilometer igjen, og det var duket for massespurt.

Alexander Kristoff var med i spurten, men kom ikke i noen god posisjon. Det ble en overraskende seier til Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida), mens Kristoff tok niendeplassen. Se spurten øverst.

Italienske Colbrelli har ikke maktet å ta noen store triumfer i karrieren før dagens etappeseier. Etter målgang satte 26-åringen seg ned på fortauet og tok til tårene av glede.

Arnaud Demare leder fremdeles sammenlagt. Han ble nummer tre på etappen, bak John Degenkolb og Colbrelli.

Kristoff uten følelse i hendene

Alexander Kristoff sa til TV 2 etter målgang at han ble offer for sin egen dårlige timing i spurten.

– Jeg var for tidlig fremme med 500 meter igjen. Ingen andre startet spurten, og da kunne ikke jeg gjøre det heller. Jeg ga litt opp på slutten av spurten, sa Kristoff, som hevdet at han hadde gode bein, men det kalde været ødela.

– Jeg hadde ikke helt reaksjonsevne. Det regnet som kom på det siste 30 km gjorde at det ble litt for mye. Jeg hadde vinterjakken på, men ble skikkelig kald og hadde ikke følelse i hendene. Jeg slet blant annet med å gire, sa Kristoff, som har vinnermuligheter i morgen også.

Det var en kald Sven Erik Bystrøm som snakket med TV 2 etter målgang.

– Det var en lang, hard, våt og tung dag. Det er godt å være ferdig, for å si det slik. Det var ganske ekstremt i dag, heldigvis hadde jeg mye klær på meg, sa Bystrøm.

Hans solide innsats gjør at TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad ga ham terningkast fem på etappen.

– Han gjorde det han skulle. Han imponerer meg. Han er blitt sterkere. Katusha klarte ikke å samle laget i finalen og ble da overkjørt, sa Kaggestad.

Se Paris-Nice hver dag på TV 2 og TV 2 Sumo.