Preben og Emelie vant Sommerhytta etter 10 uker med blodslit: – Verdt hver skramme

Studentene stakk av med seieren etter å ha pusset opp en gammel kolonial fra bunnen. Sjekk det flotte resultatet!

Torsdag kveld var det duket for finale i oppussingsprogrammet Sommerhytta på TV 2.

I ti intense uker har tre familier jobbet med å pusse opp hver sin del av en gammel, nedlagt kolonial. Fra en nedslitt butikk har de skapt hvert sitt sommerparadis, med bad, kjøkken, soverom og uteplass.

Men kun én familie får beholde hytta som de har jobbet med de siste ti ukene. Torsdag kveld ble det kjent at studentene Emelie Lund Magnusson (25) og Preben Karlsen (28) er det paret som får beholde nøklene til sitt sommerparadis.

– Dette er en drøm som har gått i oppfyllelse. Vi har blitt hytteeiere! sier de overlykkelig, rett etter at det har gått opp for dem at de faktisk har vunnet.

Fra underdogs til vinnere

Det var nemlig ingen selvfølge. Paret kom tregere i gang enn de andre familiene, og tapte ukeskonkurranse etter ukeskonkurranse i starten. Mens de andre fikk gullhammere og kunne kjøpe inn utemøbler og annet stas til hyttene sine, ble Preben og Emelie hengende etter.

– Vi kan vel si at læringskurven har vært bratt, mildt sagt, ler Emelie, mens hun synker ned i sofaen i den ny-oppussede hytta, som nå endelig er deres egen.

– Og vi har vel lært ett og annet om samarbeid også. Og veldig mye om oss selv og hverandre, sier Preben til TV 2.

– En skikkelig utfordring

DELTAKERNE: Dette er den fine gjengen som har vært med i Sommerhytta. De tre familiene har pusset opp hver sin hytte i 10 uker. Foto: Vegard Normann / TV 2
DELTAKERNE: Dette er den fine gjengen som har vært med i Sommerhytta. De tre familiene har pusset opp hver sin hytte i 10 uker. Foto: Vegard Normann / TV 2

De har sølt ut over alle de nylagte flisene, Preben kuttet fingrene sine stygt på en sirkelsag, de har kranglet, ledd og grått foran kameraene. Men selv om de har måttet tåle en og annen støyt, har det vært mest positivt.

– Det har vært verdt hver skramme, nå som vi har vunnet, sier Preben.

– Vi har helt klart kommet nærmere hverandre. Det har vært en skikkelig utfordring innimellom, men forholdet vårt har tjent på det, sier Emelie.

Emelie og Preben hadde kun malt et soverom og hengt opp en lampe eller to før de ble med på oppussingsprogrammet. I løpet av ti uker har de lagt gulv, satt opp panel, bygd vegger, snekret plattinger, laget hage og innredet hytta med diverse selvsnekret interiør.

– En sinnssyk reise

Studentene elsker fargerike detaljer, og har gått for duse pastellfarger. De har også laget egen kunst til stua, en egen flott soveromshylle som henger i tau, og mange stilige interiørdetaljer.

Ute har de boltret seg i grønne og fargerike planter. De har også laget både plattinger og hagekasser til uteplassen.

Her kan du se bilder fra Emelie og Prebens resultat etter 10 uker i Solvang kolonihage:

GULT LAG VANT SOMMERHYTTA: Med fargerike detaljer og imponerende resultat ble det Preben og Emelie som fikk lov til å beholde sin sommerhytte til odel og eie. Foto: Vegard Normann / TV 2

– Vi hadde kun erfaringen vi fikk fra sløydtimene på barneskolen. Nå er hytta ferdig, og vi har til og med klart å vinne den. Det har vært en sinnssyk reise, sier Emelie.

Sommerhytta kan du se på TV 2 Sumo.