Fransk stjerne kastet ut av Paris-Nice

– Vi tenkte ikke klart, sier Romain Bardet etter å ha blitt kastet ut av Paris-Nice.

Se andre etappe av Paris-Nice på TV 2 fra klokken 15.00.

AG2R La Mondiale-rytter Romain Bardet satt i hovedfeltet da han gikk i bakken med 22 kilometer igjen av søndagens åpningsetappe av Paris-Nice.

Den franske sykkelstjernen hang ulovlig lenge på mekanikerbilen for å komme tilbake. Arrangørene av åttedagersrittet har i etterkant av jukset valgt å kaste ut Bardet.

Fjorårets toer sammenlagt i Tour de France legger seg flat etter hendelsen.

– Vi gjorde en feil, for vi tenkte ikke klart på et avgjørende tidspunkt på etappen. Jeg er lei meg for mine handlinger, for ingenting rettferdiggjør å motta omfattende hjelp fra en lagbil, sier Bardet i en pressemelding.

Det franske lagets manager, Vincent Lavenu, aksepterer avgjørelsen.

– Med tanke på omstendighetene vi befant oss selv i, fikk vi panikk etter Romains krasj på et veldig avgjørende tidspunkt av etappen, og vi reagerte ikke ordentlig. Vi erkjenner tabben. Dette er første gang på 26 år at dette skjer meg. Avgjørelsen kan virke streng, men vi respekterer den. Det er juryen som sørget for at regelverket er likt for alle, sier han.

Romain Bardet kom seg heller ikke uskadet fra kollisjonen.

– Han har pådratt seg sår på albuen, hånd, hofte og venstre kne, samt blåmerker på ryggen, sier lagets lege, Eric Bouvat.

Arnaud Démare fra FDJ vant etappen etter spurtseier mot Quick-Steps Julian Alaphilippe. Alexander Kristoff var raskest i gruppen som kom like etter. Nordmannen ligger før mandagens etappe 15 sekunder bak Démare.