FORESLÅR NY IDRETT: Den russiske politikeren Igor Lebedev, som også er medlem av det styret i det russiske fotballforbundet, foreslår at hooligans kan få sin egen idrett.
FORESLÅR NY IDRETT: Den russiske politikeren Igor Lebedev, som også er medlem av det styret i det russiske fotballforbundet, foreslår at hooligans kan få sin egen idrett. Foto: Alexander Zemlianichenko

Politiker vil legalisere slåsskamper mellom fotballpøbler

En russisk politiker foreslår en ny idrett der fotballpøbler slåss mot hverandre inne på ulike fotballstadioner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

BBC skriver at Igor Lebedev har foreslått å gjøre slåsskamper mellom såkalte «hooligans» lovlige.

Han har allerede lansert egne regler for den nye idretten han gir navnet «draka», oppkalt etter det russiske ordet slåsskamp.

– Slåsskampene vil involvere 20 ubevæpnede deltakere som kjemper på hver sin side i et masseslagsmål inne på en fotballstadion, sier han.

– Et tåpelig forslag
Lebedev, som representerer Det liberaldemokatriske partiet i Russland, er også medlem av styret i det russiske fotballforbundet.

Han har publisert sitt forslag om å legalisere slåsskamper mellom fotballpøbler på partiets egen hjemmeside.

– Russland vil bli en pionér i en ny sport. Engelske fans, for eksempel, ankommer stadion og utfordrer motstandernes supportere. De vil få et svar, og det vil bli arrangert et masseslagsmål på en fotballstadion til et bestemt tidspunkt, skriver politikeren, ifølge BBC.

TV 2-ekspert Brede Hangeland tror aldri forslaget om den nye idretten blir en realitet.

– Det høres ut som et tåpelig forslag, og jeg tror aldri dette kommer til å skje, sier han.

Flere sendt hjem fra EM i 2016
Flere russiske hooligans ble sendt hjem fra Frankrike under EM-sluttspillet i fjor sommer etter at de blant annet havnet i slagsmål med engelske fans.

Etter slåsskampene og skrekkbildene fra tribunen under Russlands oppgjør mot England under EM i 2016 forsvarte Lebedev fansens oppførsel.

– Jeg ser ingenting galt med at fans slåss, uttalte han.

Russland skal være vertskap for VM-sluttspillet i 2018.