Northug om den norske nedturen: – Det er for dårlig

Skistjernen vurderer fortsatt å søke på Vidar Løfshus stilling etter et VM uten individuelle herregull.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lahti/Bergen (TV 2): Det norske esset hang overraskende lenge med på den avsluttende femmila i Finland, men falt av i gullkampen da Martin Johnsrud Sundby rykket med rundt en kilometer igjen til mål.

I stedet var det kanadiske Alex Harvey som spurtet inn til gull på en femmil som lenge lignet Northug-mat. Nordmannen virket frisk underveis og gikk sesongens beste løp da det gjaldt som mest.

Men noen medalje var han likevel ikke i nærheten av å kapre.

– Jeg har hatt en god følelse de siste dagene. Beina har vært der de skal være, men så kjenner man på de siste fem kilometerne at man mangler det høydeoppholdet som gjør at man holder den siste dansen inn. Jeg skal reise og snu kjerringa til neste år, sier Northug til TV 2 etter åttendeplassen.

Her spyr gullvinneren kort tid etter målgang

Til tross for et VM med sju gull og stafettseier for herrene; vinneren fra Falun for to år siden synes ikke verdens ledende skinasjon kan være bekjent av et mesterskap uten individuelle gull på herresiden.

– Det er for dårlig. Som skinasjon bør vi minst ta én individuell gullmedalje på herresiden. Det er skuffende, selv om man vinner stafetten. Man mangler det individuelle gullet. Det er surt for alle sammen, sier Northug om den norske innsatsen i Lahti.

Sportssjef Vidar Løfshus var langt mer tilfreds da han pratet med TV 2 etter femmila.

– Vi er beste landslag. Det har vært et kjempemesterskap, men det er selvsagt flere herreløpere som hadde håpet å ta individuelle gull. Slik er det. Vi får ha det som en ekstra motivasjonsfaktor inn mot OL neste år, sa Løfshus etter VM-avslutningen.

Em spøkefull Northug åpner likevel for å overta sjefens jobb.

– Kan Vidar Løfshus (sportssjef) fortsette etter dette?

– Det spørs om jeg søker eller ikke, sier Northug med et glis.

Etter sesongens store mål, er hans egen oppsummering at han er fire uker unna medaljeform.

– Det må være målet. Jeg følte meg sterk i september og trente mot denne femmilen som var øverste mål før sesongen. Men litt av det grunnlaget forsvinner etter 4-5 uker uten trening. Det er selvsagt surt, men slik blir det etter seks uker juleferie på sofaen, sier Northug om den ufrivillige perioden etter overtreningen.

Se innspurten av femmila – og den dramatiske avslutningen