Harvey måtte spy etter VM-gullet

Alex Harvey tok ut alle krefter og måtte kaste opp etter å ha sikret seg VM-gullet på femmila.

Alex Harvey tok et overraskende gull på en av de raskeste femmilene i et VM noensinne.

Kanadieren brukte alt han hadde av krefter og var helt i kjelleren etter målgang.

I målområdet rett etter å ha sikret gullet måtte han kaste opp.

Se episoden øverst (video med tillatelse fra NRK)

Harvey innrømmer overfor TV 2 Sporten at femmila i et VM er den tøffeste distansen å vinne.

– Det var helt utrolig. Superspesielt. I 2017 er femmila det hardeste løpet å vinne. Jeg vant faktisk femmila i Trondheim i min første sesong som senior for mange år tilbake. Nå er jeg glad for å være tilbake som femmilsspesialist, sa Harvey til TV 2 Sporten.

Harvey tok gullet foran forhåndsfavoritten Sergej Ustjugov.

– Jeg følte at jeg kom til VM i mitt livs form. Jeg hadde skiene og kroppen som skulle til. Å avslutte VM på denne måten er stort for meg, for langrenn i Canada og for støtteapparatet og for fansen. De siste år har vi slitt med skiene i Canada, men i år har jeg hatt mine beste ski noensinne. Så jeg vil sende en stor takk til smørerne, mente gullvinnere, som var storfornøyd med å ha slått den russiske bjørnen Sergej Ustjugov.

– Jeg gjorde ham litt svakere mot slutten, og planen min fungerte, gliste den ferske gullvinneren.

En av de andre forhåndsfavorittene, Martin Johnsrud Sundby fra Norge, ble nummer fem. Det betyr at de norske herreløperne reiste hjem uten å ha tatt et individuelt gull.

Sjur Røthe ble nummer seks, Petter Northug nummer åtte, Hans Christer Holund endte på 10.-plass og Anders Gløersen ble nummer 11 på den avsluttende femmila i Lahti.