UVANLIG FEIRING: Lionel Messi feiret på uvanlig vis etter sin scoring mot Celta.
UVANLIG FEIRING: Lionel Messi feiret på uvanlig vis etter sin scoring mot Celta. Foto: Albert Gea

Slik forklarer Messi målfeiringen som skapte rykteflom

Lionel Messi feiret sin første scoring ved å late som han snakket i mobiltelefon. Det skapte rykteflom.

Lionel Messi storspilte og scoret to av målene da Barcelona smadret Celta Vigo 5-0 i La Liga og overtok tabelltoppen igjen.

Men det var ikke bare Barcelonas festfotball pressen bet seg merke i etter kampen.

For Lionel Messis målfeiring etter 1-0-scoringen skapte elleville spekulasjoner på sosiale medier og i spanske medier.

Superstjernen feiret målet ved å første peke oppover, deretter ved å holde hånden mot ansiktet og bruke fingrene til å simulere at han snakket til telefonen.

En av teoriene som ble lansert var at Messi vill signalisere at han ønsker fortgang i sakene rundt sin egen kontrakt, som går ut i 2018.

Slik stoppet Messi rykteflommen
Noen spekulerte i om Messis målfeiring var en beskjed til Barcelona-ledelsen om at klubben nå må ringe en kommende trener siden Luris Enrique gir seg etter sesongen.

Den mest spinnville teorien som ble lansert var at Messis «telefonfeiring» var et hint til Manchester City-manager Pep Guardiola om å ta kontakt for å hente argentineren til Premier League i sommer.

Men nå setter Messi selv en effektiv stopper for rykteflommen. Han forklarer at den uvanlige feiringen var en hilsen til Messis nevø Augustin som satt på tribunen på Camp Nou.

Messis nevø spiller til daglig for Barcelonas U16-lag.

– Han hadde forsøkt å kontakte meg på telefon gjennom dagen, men jeg kunne ikke svare. Feiringen var en beskjed om at jeg ville ringe Augustin tilbake, forklarte Messi til pressen, ifølge The Daily Mail.

– Står igjen med to kandidater
Spekulasjonene om hvem som overtar for trener Luis Enrique fortsetter imidlertid med uforminsket styrke.

La Liga-ekspert Guillem Balague hevder samtidig å ha kjennskap til at Barcelonas klubbpresident Josep Maria Bartomeu for lengst har satt opp en liste over potensielle etterfølgere for Enrique.

– Fakta er at Barcelona allerede har en liste med kandidater som inkluderer Jorge Sampaoli og Ernesto Valverde, sier han til Sky Sports News.

– Ronald Koeman er en favoritt blant enkelte spanske journalister, men Barcelona-ledelsen tviler på om han er god nok til å bli klubbens nye trener, mener La Liga-eksperten.

Liverpools manager Jürgen Klopp, PSG-trener Unai Emery, tidligere Ajax-trener Frank De Boer og Arsenals manager Arsene Wenger er blant andre kandidater som er blitt nevnt i tabloidene som mulig ny Barcelona-trener.