MANET TIL FOTBALL FOR ALLE: President i Norges fotballforbund, Terje Svendsen, før pressekonferansen der Lars Lagerbäck blir presentert som landslagssjef for herrelandslaget i fotball. I helgen har han deltatt på forbundstinget i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
MANET TIL FOTBALL FOR ALLE: President i Norges fotballforbund, Terje Svendsen, før pressekonferansen der Lars Lagerbäck blir presentert som landslagssjef for herrelandslaget i fotball. I helgen har han deltatt på forbundstinget i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: Larsen, Håkon Mosvold

NFF-presidenten advarer mot utstyrshysteri i fotballen

Alle kinkige spørsmål ryddet av veien før sakene ble satt på spissen på forbundstinget.

– Vi er oppmerksomme på faren og må jobbe målrettet for fortsatt å være den inkluderende folkebevegelsen norsk fotball alltid har vært.

Det sier NFF-president Terje Svendsen i sin oppsummering av det han kaller «et positivt forbundsting med gode diskusjoner i en konstruktiv ånd og tone».

– Tendensen til utstyrshysteri og rådyr turneringsdeltakelse utenlands reiser noen spørsmål vi må tenke grundig gjennom. Fotballen er og skal være for alle – også for dem som bare har råd til et par støvler, en shorts og en trøye.

Det var Oslo-ordfører Marianne Borgen som brakte fattigdomsproblematikken på banen i sin hilsen til NFF-tinget. Idrettspresident Tom Tvedt fant det nødvendig å minne Fotballforbundet om Norsk Tippings posisjon og betydning for norsk idrett.

– Vi har tenkt nøye gjennom alle sider ved medieavtalen og rettighetssalget til en tv-kanal med internasjonale spillselskaper som økonomisk bærebjelke, og vi mener selv vi har funnet gode løsninger for sendingene våre på Discovery, sier Terje Svendsen.

Alle andre potensielle konfliktsaker ble for øvrig effektivt ryddet av veien på et forbundsting preget av samhold, velvilje og løsningsorientering.

– Det var helt nødvendig med en kursjustering etter det turbulente NFF-tinget i fjor, innrømmer Terje Svendsen, som har brukt mye tid og betydelige krefter på å redefinere arbeidsoppgaver og avgrense ansvarsområder.

– Vi ønsker å være en åpen og transparent organisasjon med en folkelig og jordnær tilnærming. Det er mitt inntrykk at forsamlingen har fått med seg endringene og bifaller de justeringene som er gjennomført.