Jo Inge Berget mener han kunne blitt en god langrennslper om han ikke hadde gitt seg i ung alder.
Jo Inge Berget mener han kunne blitt en god langrennslper om han ikke hadde gitt seg i ung alder. Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

– Jeg kunne ha hevdet meg i langrenn om jeg hadde villet

Jo Inge Berget forklarer sin enorme løpskapasitet med langrennstrening som ung.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jo Inge Berget (26) forbereder seg i disse dager på å forsvare Allsvenskan-gull og europacup-spill med Malmö den kommende sesongen.

Nordmannen var en viktig del av et Malmö-lag som i fjor tok tilbake tronen i den svenske toppdivisjonen etter et begredelig 2015.

Samtidig gjør Petter Northug, Martin Johnsrud Sundby og co. seg klar til den siste store manndomsprøven i ski-VM i Lahti, nemlig femmila.

Før søndagens TV 2 Sportskanalen-sendte treningskamp mellom Malmö og Rosenborg avslører Berget overfor Aftonbladet at det ikke var gitt at han skulle bli fotballspiller.

– Jeg var en bra langrennsløper da jeg var ung, men jeg var bare 13-14 år da jeg sluttet. Men at jeg var bra da jeg var 13 er det ikke tvil om, forteller den norske landslagsspilleren.

Den svenske avisen skriver at Berget er den som har løpt mest av alle spillerne i Allsvenskan de siste to sesongene. Selv mener han langrennstreningen som ung er mye av årsaken til hans enorme løpskraft.

– Når man trener mye i ung alder, så tar man jo det med seg videre. Det er vanskelig å si hvor god jeg kunne blitt. Det handler jo om å trene mye, hele tiden. Men det er klart at om jeg hadde villet, så kunne jeg nok ha hevdet meg på langrennsski også, sier Berget.

Den norske landslagsspilleren har, som de fleste nordmenn, fått med seg resultatene fra den finske VM-byen den siste halvannen uken.

– Det er vanskelig å gå glipp av det som skjer når man leser norske aviser og ser på norske tv-kanaler. Man får jo med seg at det blir mye gull på oss. Ski er merkelig stort i Norge, egentlig. Man kan nesten tro det er verdens største idrett, sier han, og avslører at han til tider sender noen stikk til sine svenske lagkamerater.

Hvordan det går når den svenske seriemesteren tar imot den norske ser du direkte på TV 2 Sportskanalen søndag fra kl. 14.55.