Andreas Martinsen gjorde en svært god figur i lørdagens debut for Montreal Canadiens.
Andreas Martinsen gjorde en svært god figur i lørdagens debut for Montreal Canadiens. Foto: Paul Bereswill

Martinsen hylles etter debuten mot Zuccarellos Rangers

Nordmannen fikk tolv minutter på isen en sterk 4-1-seier.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Andreas Martinsen (26) fikk en flott debut i sin nye klubb Montreal Canadiens mot Mats Zuccarellos New York Rangers natt til lørdag.

Kanadierne vant hele 4-1 i The Big Apple, og Martinsens trener Claude Julien holdt ikke tilbake da han ble spurt om nordmannens bidrag etter oppgjøret.

– Du ser ikke sånne typer så veldig ofte, selv jeg har sett en del av dem. Men i dag fikk jeg en skikkelig vekker da jeg så hvor god han virkelig er. Jeg synes han gjorde en god kamp, og som den veteranen han er, gav han oss akkurat det vi trengte. Jeg mener fjerderekken vår fortjener mye ære i dag. De ga oss en ekstra dimensjon og holdt ikke noe tilbake, sa Julien.

26-åringen fikk nesten tolv minutter på isen i debuten for NHLs mestvinnende lag. Til tross for at det ikke ble målpoeng, gjorde nordmannen sine saker svært bra.

– Det var veldig gøy. Jeg fikk mye spilletid og følte meg bra. Det var gøy å spille med de jeg fikk spille med. Det er et bra lag som spiller fin hockey, sa Martinsen til TV 2 etter oppgjøret.

Lørdagens kamp var tredje gang de to nordmennene møttes i NHL-sammenheng, men bare første gangen Martinsen kunne smile for seier over sin landsmann.

– Det betyr litt ekstra at jeg får en seier mot ham. Han fortjener litt motgang han også, lo Martinsen.

– I tillegg er kampen viktig for det som eventuelt skal skje i sluttspillet. Det kan hende vi skal møte dem igjen i en sluttspillserie og da er det viktig å sette standarden med en gang og vise at vi ikke er noe gøy å spille mot, sa nordmannen.

Zuccarello på sin side var naturlig nok ikke fornøyd etter oppgjøret, men tok seg tid til å rose sin landsmann.

– Han var veldig god i dag og viste at han fortjener en plass her. Men jeg er ikke så veldig fornøyd med at han vant. Men jeg tror ikke vi tenker så mye på hvem som vinner av oss to. Det viktigste er at laget vårt vinner, sa Rangers-proffen til TV 2.

Jordie Benn, som satte inn satte inn dagens siste scoring for gjestene, lot seg også imponere av sin nye lagkamerat.

– Denne gutten er et monster. Du ser det med en gang. Han er en stor kraft for oss ute på isen og det er akkurat det jeg tror klubben ønsket seg. Han ble hentet for å være den type spiller og gi litt juling, og han gjorde en strålende jobb, sa målscoreren til NHL.com.

Neste kamp for Martinsen og Canadiens kommer tirsdag borte mot Vancouver Canucks.

– Det var godt å få vist meg frem og satt seg litt i respekt overfor de på laget. Å få vist at jeg hører hjemme her og er villig til å blø for de jeg spiller med. Det er mange kamper igjen og det er nå det begynner, slo en offensvit Martinsen fast.