GLANSDAGENE: Ørjan Hopen under en Tippeliga-kamp på Sogndal stadion i 2012. Her har han nettopp scoret mot Brann. 
GLANSDAGENE: Ørjan Hopen under en Tippeliga-kamp på Sogndal stadion i 2012. Her har han nettopp scoret mot Brann.  Foto: NTB Scanpix

Tidligere Tippeliga-profil (24) innrømmer å ha svindlet nordmenn: – Jeg beklager!

Folk er rasende på Ørjan Hopen etter at den tidligere Tippeliga-spilleren innrømmer å ha svindlet nordmenn med falske Premier League-billetter.

Med sin ekstremt presise venstrefot var Ørjan Hopen et stort fotballtalent da han spilte i Sogndal.

Lørdag kveld skriver han følgende på Facebook-gruppen «Manchester United billetter»:

«Først og fremst vil jeg legge meg flat og beklage det som har skjedd på det sterkeste. Har over lengre tid hatt store økonomiske problemer. Dette blir nå tatt tak i av personer som ønsker å hjelpe meg», skriver han.

Fly forbannet

Bergensavisen skriver at Hopen egentlig skulle spilt for Åsane mot Brann lørdag ettermiddag, men at han trakk seg fra kamptroppen. Kort tid senere ble det kjent at 24-åringen har solgt falske billetter til kamper i Premier League.

Ifølge sportslig leder i Åsane, Trond Bjørndal, skyldtes ikke forfallet billett-skandalen som ble kjent lørdag kveld.

– Den saken du refererer til, er helt ukjent for meg, og jeg har derfor ingen kommentar til det, sier Bjørndal til BA lørdag kveld.

Via Facebook-gruppen ble Hopen identifisert. Mange er nå fly forbannet på fotballspilleren. Enkelte har betalt mye penger for kampbilletter som siden viste seg å være falske.

«Dette er altfor dårlig, Ørjan!! Meget skuffet», skriver en. Andre priser seg lykkelige for at de aldri kjøpte billetter av Hopen.

Vil rydde opp

I Facebook-innlegget skriver Hopen at han nå ønsker å rydde opp. Det er opprettet en mailadresse der folk som har blitt lurt oppfordres til å henvende seg.

– Jeg ønsker å få ordnet opp med alle, og apparatet rundt meg vil følge opp dette 100 prosent. Håper at vi kan få kontakt med alle dette gjelder slik at jeg kan få ordnet opp.

– Jeg beklager alt dette har medført for dere, skriver Hopen.

TV 2 var sent lørdag kveld i kontakt med Ørjan Hopen. Han ønsker ikke å kommentere saken utover det han har skrevet på Facebook.

Kjenner til saken

Lederen i supporterklubben til Manchester United i Norge, Bernt Hjørnevik, sier at han kjenner til saken. Hjørnevik er selv i Manchester i helgen.

– Da vi delte ut billetter til lørdagens hjemmekamp mot Bournemouth, ble vi informert. To av personene som opplevde dette var på puben 150 meter fra Old Trafford da de ble kjent med at billettene deres var falske, sier Hjørnevik til TV 2.

Han understreker at supporterklubben ikke har noen tilknytning til Facebook-siden som er brukt i salget av de falske billettene.

– Vi tar sterk avstand fra dette, og vår oppfordring er at man kun kjøper billetter gjennom offisielle kanaler, sier han.

Åpen om avhengighet

Ørjan Hopen har tidligere vært åpen om sin spilleavhengighet. Som 19-åring fikk han store problemer og måtte be Sogndal, klubben han da spilte i, om hjelp.

Hopen følte seg hjelpeløs med store økonomiske problemer. Det førte til at mannen med den presise venstrefoten ble lagt inn på et klinikk i England.

– Jeg så jeg ikke var den Ørjan jeg ville være, sa Hopen den gang.

VG har tidligere skrevet hvordan 24-åringen har blitt utsatt for trusler om svært grov vold.