Profilene raser: – En fryktelig stempling og en feig handling

Fotballprofilene Gary Neville og Jamie Carragher reagerer kraftig på Tyrone Mings stempling. – Som en UFC-kamp, mener Neville.

Zlatan Ibrahimovic og Tyrone Mings var heldige som slapp unna direkte rødt kort i et svært hendelsesrikt oppgjør da Manchester United tok imot Bournemouth i Premier League lørdag formiddag.

Se sammendrag fra kampen øverst!

Først satte Mings knottene i hodet på svensken som lå på bakken etter en duell, før Manchester Uniteds toppscorer bestemte seg for å ta igjen og plantet albuen i ansiktet på Mings.

De to hendelsene, som kapret alle overskrifter etter kampen som endte 1-1, fikk ekspertene i Sky Sports' studio til å rase.

– Som en UFC-kamp
Den tidligere Manchester United-profilen Gary Neville beskrev det hele som en scene fra UFC.

RASER: De gamle krigerne Jamie Carragher og Gary Neville.
RASER: De gamle krigerne Jamie Carragher og Gary Neville. Foto: Jon Super

– Vi fikk se en UFC-kamp utpå der. Å tråkke på hodet til noen folk, før personen fikk en albue i ansiktet tilbake. Begge to skulle vært direkte utvist, sa Neville i studio.

Tyrone Mings får gjennomgå mest av Neville.

– Ibrahimovic lå nede, og så kommer Mings med en utrolig feig handling. Det var fryktelig, mente Neville, før han slo fast:

– Albuen fra Ibrahimovic er ikke noe bedre, men om noen stempler deg i hodet så er det ikke rart du vil gå etter dem, sa Manchester Uniteds tidligere høyreback.

Han fikk støtte av Liverpool-legenden Jamie Carragher, som også jobber som fotballekspert for Sky Sports.

– Stemplingen fra Mings er helt forferdelig, og han fortjente trolig et slag tilbake for den, konstaterte Carragher.

– Jeg forsvarer ikke hva Zlatan gjorde, men den var forferdelig. Han sparket en som lå nede. Det er greit å gå hardt inn i taklinger, men du tråkker bare ikke noen på hodet. Da vil motspilleren ved første anledning slå tilbake, sa den tidligere midtstopperen.

Hevder de ikke gjorde noe galt
Bournemouth-spilleren Tyrone Mings sa etter kampen at han ikke gjorde noe galt da han tråkket på Zlatans hode.

– Det er ikke slik jeg spiller fotball. Jeg spiller tøft, men fair, sier Mings selv ifølge BBC etter oppgjøret.

Zlatan Ibrahimovic hevdet også at han ikke hadde gjort noe galt.

– Det som skjer på banen, det skjer på banen. Jeg er ikke den typen som går til angrep på noen utenfor. Du kan se alt på tv, der har du bildene. Jeg hopper og kommer høyt, så hopper han inn i albuen min, sa Zlatan ifølge BBC.

TV 2-ekspert tror begge blir straffet av Det engelske fotballforbundet (FA) i etterkant på grunnlag av videobevis.

– Det blir veldig interessant å se hva som skjer nå, for Zlatan fikk ikke gult kort for situasjonen. Da kan FA gå inn og se på situasjonen i etterkant. Kommer de frem til at det er farefullt spill eller voldelig oppførsel så får han fort tre kampers karantene her, sier Morley.