Hegerberg lengter etter å lykkes med Norge

Ada Hegerberg (21) spiller på verdens beste klubblag, er kåret til Europas beste fotballspiller og har det siste året løftet en haug med trofeer. Men målmaskinen fra Sunndalsøra erkjenner at noe mangler: Suksess på landslaget.

– Landslaget er spesielt for meg. Det hadde vært utrolig artig om vi fikk til noe i EM. Det er en ambisjon, uten tvil, sier hun til TV 2 Sporten.

Ada Hegerberg sikter himmelhøyt. I 2016 scoret 21-åringen 54 mål på 34 kamper for Lyon, og blir seriemester.

Hun vinner Mesterligaen og blir turneringens toppscorer med 13 fulltreffere. Hun vinner trippelen med verdens beste klubb (liga, cup og Mesterliga).

Og i august står jenta fra Sunndalsøra ved siden av Cristiano Ronaldo på scenen og mottar prisen som Europas beste.

– Jeg har nådd toppen
Nå vil hun bli like god for Norge.

– Jeg har nådd toppen i Europa, det er i boks. Men nå lengter jeg etter å dra det langt med landslaget også. Det er veldig viktig for meg.”

Det har gått snart fire år siden Norge tok EM-sølv i Sverige, så har det vært nedturer med retur etter åttedelsfinale i VM, og en mislykka OL-kvalik.

– Føler du du har fått samme flyten på landslag som i klubb?

– Det vi prøver å jobbe inn nå. Martin Sjögren (landslagssjef) jobber veldig direkte med det. Du er nødt til å få ut det beste av bærebjelkene for at laget skal lykkes.

Den nye landslagssjefen bruker dagene på samling i Portugal til å blankpolere Norges fremste angrepsvåpen. Etter hver eneste trening, når de andre har tuslet av gresset, står Sjögren og superspissen igjen og terper.

– Det handler om å få en god følelse. Gjøre justeringene, og ikke gi seg før det sitter. Først da har du knekt koden og forbedret deg et lite hakk. Det er terpingen som har gjort meg god, og det er terpingen som skal gjøre meg bedre, sier Ada.

Den harde jobbingen har begynt
Den harde jobbinga mot EM i juli har allerede begynt.

– EM ligger i bakhodet hver dag . Alt arbeidet jeg legger ned nå skal tas ut i mesterskapet om noen måneder. Jeg er jækla motivert, mener landslagskvinnen.

– Og når du setter deg et mål så gir du deg ikke før du har nådd det?

– Nei, det gjør jeg ikke, forsikrer Hegerberg.

Det lover godt for norsk fotball.