Wenger til TV 2: – Derfor vraket jeg Sanchez

Arsene Wenger måtte svare på kritikken etter å ha startet med Alexis Sánchez på benken mot Liverpool.

Arsene Wenger valgte å vrake Alexis Sánchez fra start i 1-3-nederlaget mot Liverpool.

Se hvordan Liverpool slo Arsenal øverst!

Chileneren kom inn i andre omgang og serverte målgivende pasning før Danny Welbecks reduseringsmål for Arsenal.

– Jeg må stå for mine avgjørelser
Overfor TV 2 Sporten forklarte Wenger etter kampen hvorfor han valgte å starte med stjernespilleren som benkvarmer.

– Jeg tok avgjørelsen med tanke på kampen jeg forventet. Alle kan stille spørsmål om mine avgjørelser, men jeg må ta avgjørelser før kampen og jeg må stå for mine avgjørelser, sa Wenger til TV 2 Sportens på Anfield.

I intervjuene med i mixed zone måtte Wenger gjentatte ganger svare på hvorfor Sánchez ikke fikk spille fra start.

– Jeg følte angriperen slet i første omgang og vi dominerte ikke på midtbanen. Det er alltid lov å debattere om det var riktig eller ikke, svarte Wenger på spørsmål om han angret på at chileneren ikke fikk starte.

Han var ikke fornøyd med hvordan Arsenal fremstod mot Liverpool.

– Vi hadde problemer med å komme inn i rytmen i første omgang. Vi slapp inn for billige mål, og det forventet jeg ikke i en kamp som denne. Men vi løftet nivået i andreomgang og svarte godt, men vi presterte ikke på det nivået vi pleier før pause, innrømmet franskmannen.

– Hvorfor i helvete vraket han Sánchez?
Ekspertene sliter med å forstå hvorfor Alexis Sánchez, som er en av Premier League beste spillere og klubbens toppscorer, ikke fikk spille fra start.

– Det er vanskelig å sette fingeren på hva som er galt med Arsenal. Men hvorfor i helvete vraket Wenger Sanchez? Jeg er ikke fornøyd med Wengers taktikk, sa TV 2-ekspert Trevor Morley i studio.

Arsenal har nå tapt tre av sine fire siste kamper.

– Ja, det er en skikkelig formssvikt. I tillegg ble de latterliggjort i Mesterligaen mot Bayern München. De har en jobb å gjøre, for akkurat flyt har Arsenal ikke hatt i det siste, poengterte ekspert Brede Hangeland.