– Jeg kommer til å få to skikkelig blå rumpeballer

Astrid Uhrenholdt Jacobsen bet i seg smertene og fosset inn til VM-bronse.

Lahti/Bergen (TV 2): Hun hadde ikke gått mange meter da et fall så ut til å ødelegge dagen for Astrid Uhrenholdt Jacobsen (30), men etter å ha havnet sist i feltet kjempet hun seg tilbake og gikk inn til VM-bronse på tremila.

Det ble tredjeplass på Uhrenholdt Jacobsen etter at hun hadde utfordret Heidi Weng om sølvet. Marit Bjørgen var det ingen som maktet å gjøre noe med, og for å gjøre dagen komplett ble det fjerdeplass for Ragnhild Haga.

Maktdemonstasjonen var enorm, og for bronsevinneren var det en stor prestasjon å komme tilbake etter den vanskelige og vonde starten.

– Det var en skikkelig tur på rattata’n det. Det var ikke så veldig godt, men det går jo an å snu det mest håpløse til noe veldig bra. Det var ikke akkurat lett å manøvrere seg fra sisteposisjon og opp igjen. Når jeg hadde såpass gode ski og formen er så bra, så gikk det bra til slutt likevel, smiler hun.

Se fallet over!

30-åringen regner med å kjenne det godt de neste dagene.

– Jeg kommer nok til å få både en og to skikkelig blå rumpeballer, og kanskje litt oppover ryggen også. Det blir digg, ler Uhrenholdt Jacobsen.

Formen var så svak at hun vurderte å si fra seg VM-plassen to uker før mesterskapet. Så falt brikkene plutselig på plass, og Uhrenholdt Jacobsen reiser nå hjem fra VM med tre medaljer. Det ble også bronse på 10 km klassisk, samt gull på stafetten.

– Jeg gikk fire løp i VM og fikk medalje i tre av dem, og jeg har ikke vært på pallen før vi kom hit. Det oppsummerer det meste. Jeg har truffet blink med formen, og har hatt fantastisk gode ski på de tre siste løpene. Jeg har egentlig ingenting å klage på, sier Uhrenholdt Jacobsen – og halter seg videre gjennom intervjusonen.