TV 2-ekspert forventer Zlatan-karantene: – Det var fullstendig kaos

TV 2s ekspert mener Zlatan Ibrahimovic kan vente seg karantene for albueslaget, men hovedpersonen selv mener han ikke gjorde noe galt.

Både Zlatan Ibrahimovic og Tyrone Mings var heldige som slapp unna direkte rødt kort i et svært hendelsesrikt oppgjør da Manchester United tok imot Bournemouth i Premier League lørdag formiddag.

De to kamphanene var i tottene på hverandre fra tidlig i kampen.

– Se hvordan Zlatan kaster Mings overende. Dette er starten på en feide mellom dem i dag, sier TV 2s Premier League-ekspert Brede Hangeland i studio etter kampen.

Deretter var de duoen involvert i flere dueller som og kulminerte med et salig kaos med flere stygge situasjoner like før pause.

Se situasjonene hvor Zlatan og Mings burde vært utvist i videovinduet øverst!

Først satte Mings knottene i hodet på svensken som lå på bakken etter en duell, før Manchester Uniteds toppscorer bestemte seg for å ta igjen.

– Den stemplingen i hodet på Zlatan er en stygg hendelse. Svensken kan være glad for at han ikke ligger plantet i bakken der. Da kunne det blitt virkelig stygt. Men så svarer Zlatan med en stygg albue i tinningen på Mings. Det er utrolig at begge fullførte kampen, sier Hangeland.

Ekspertkollega i TV 2s studio Trevor Morley mener dagens dommer Kevin Friend kan ta mye av skylden for at kampen ble som den ble.

– Dommeren hadde ingen god dag i dag. For å oppsummere kampen var det fullstendig kaos. Jeg tror ikke en gang spillerne vet hva som skjedde i alle situasjonene og dommeren mister til slutt kontrollen, sier Morley.

Den tidligere West Ham og Manchester City-spissen er spent på å se hva Det engelske fotballforbundet (FA) velger å foreta seg i kjølvannet av oppgjøret, og tror i hvert fall supersvensken kan vente seg en lengre suspensjon.

– Det blir veldig interessant å se hva som skjer nå, for Zlatan fikk ikke gult kort for situasjonen. Da kan FA gå inn og se på situasjonen i etterkant. Kommer de frem til at det er farefullt spill eller voldelig oppførsel så får han fort tre kampers karantene her, sier Morley.

– Han hoppet opp i albuen min

Ibrahimovic føler seg etter kampen helt uskyldig, og mener det er Mings egen skyld at han fikk den store svenskens albue i hodet.

– Det som skjer på banen, det skjer på banen. Jeg er ikke den typen som går til angrep på noen utenfor. Du kan se alt på tv, der har du bildene. Jeg hopper og kommer høyt, så hopper han inn i albuen min, sier Zlatan ifølge BBC.

Morley mener det er vanskeligere å bevise Mings hensikt i situasjonen som utløste slaget fra Ibrahimovic.

– Det er vanskeligere å bevise at noen stempler noen med vilje. Vi skjønner at det er det, men det kan bli vanskelig for FA-komiteen å bevise, for Mings kommer til å hevde at han bare forsøkte å hoppe over ham. Men albueslaget kan skape problemer for Zlatan, sier Morley.

Bournemouth-spilleren selv mener han ikke gjorde noe galt da han tråkket på Zlatans hode.

– Det er ikke slik jeg spiller fotball. Jeg spiller tøft, men fair, sier Mings selv ifølge BBC etter oppgjøret.

Wayne Rooney var nærmeste United-spiller til situasjonen, og er ikke i tvil om Mings' intensjoner.

– Jeg tror ikke dommeren ser at Mings forsøker å stemple Zlatan i hodet. Jeg stod rett ved siden av. Det er galt i fotball. Alle like tøffe taklinger, men å forsøke å stemple noen i hodet er bare helt håpløst, sier Rooney.

Uniteds manager José Mourinho var på sin side fornøyd med kamplederen og mente det ble vanskelig for Friend å avgjøre hvorvidt noen av situasjonene var med vilje.

– Jeg mener de to store avgjørelsene til dommeren i kampen var rett. Det var straffene i første- og andreomgang. Det er vanskelig for ham å forsøke å analysere hvorvidt spillerne gjør ting med vilje og hvilke hensikt som ligger bak, så jeg mener dommeren ikke har noen påvirkning på resultatet i dag, sier Mourinho etter kampen.