Dette bildet er fra en promillekontroll Utrykningspolitiet hadde for noen år siden. (Foto: NTB Scanpix)
Dette bildet er fra en promillekontroll Utrykningspolitiet hadde for noen år siden. (Foto: NTB Scanpix)

Tatt i promillekontroll – mistet ikke lappen

Mann i 20-årene slapp unna med bot.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Utrykningspolitiet (UP) stoppet lørdag en mann fra Drammen som kjørte med promille. Han får bot, men mister ikke førerkortet.

Mannen er i 20-årsalderen og er hjemmehørende i Drammen, skriver DT.no. Da han lørdag formiddag ble stoppet av UP, viste det seg at han hadde en promille på 0,24, bare marginalt over grenseverdien på 0,2.

– UP har stanset en fører som anmeldes for å ha kjørt med lav promille. Førerkortet ikke beslaglagt, men fører vil bli bøtelagt i ettertid, heter det i Twittermeldingen fra politiet lørdag ettermiddag.

I Norge var promillegrensen på 0,5 før den ble satt ned til 0,2 i 2001.

– Da promillegrensen ble senket, senket man ikke samtidig beslagsgrensen for førerkort. Men man blir anmeldt og bøtelagt, sier operasjonsleder i politiet, Arild Ølberg, til Drammens Tidende.

LES OGSÅ: 22 ble tatt for ulovlig kjøring i natt

Førerkortet ryker over 0,5

Mannen som ble stoppet med 0,24 i promille får derfor beholde førerkortet, men han må betale en bot. Dersom man kjører med over 0,5 i promille, ryker førerkortet automatisk.

– Hvilke råd har dere i politiet til folk som har drukket noen glass kvelden før? Hvor lenge må man vente før man kan kjøre?

– Rådene er at de må vente til de er helt sikre på at de er edru. Hvis de vet at de skal ut og kjøre tidlig neste morgen, så må man stoppe tidligere. Vi har ikke noe annet råd enn at man må stoppe i tide, og vente med å kjøre bil til man er helt sikker på at man er edru, sier Ølberg.

LES OGSÅ: Skallet ned mann på torget

Les flere bilsaker i DTs motormagasin her

Måtte avbryte promillekontroll – tok for mange