Albueslag, stempling, straffebom og utvisning da Bournemouth holdt United til uavgjort

Lørdagens formiddagskamp på Old Trafford inneholdt absolutt alt!

Man. United-Bournemouth 1-1

Manchester United måtte gå skuffet av banen da Joshua King og Bournemouth holdt unna og tok et viktig poeng i 1-1-kampen på Old Trafford lørdag formiddag.

Det en liten sensasjon i seg selv, men med straffescoring og -bom, albueslag, stempling i ansikt og rødt kort ble det et oppgjør man sent vil glemme.

Både Zlatan Ibrahimovic og Tyrone Mings slapp unna det som skulle vært soleklare utvisninger da det tok fyr like før pause.

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Marcos Rojo sendte vertene i føringen, før Joshua King fortsatte sin fine scoringsform for Bournemouth.

– Der er et ran at Bournemouth stikker av med ett poeng i dag. Det er blitt symptomatisk med United sine hjemmekamper denne sesongen, mente TV 2s Premier League-ekspert Brede Hangeland etter kampen.

Fartsfylt omgang

Kampen startet i høyt tempo med to lag som begge ønsket å angripe.

Paul Pogba fikk hjemmelagets første mulighet på en kontring allerede etter fem minutter, men Artur Boruc hadde kontroll på franskmannens avslutning og fikk parert til corner.

Deretter fulgte store sjanser på løpende bånd til begge lag, men verken Rooney, Ibrahimovic, Martial eller Afobe maktet å sette ballen kassen.

– For noen muligheter vi har fått de første minuttene her. At det ikke er scoret mål er smått utrolig, konstaterte TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

Hjemmelaget fortsatte å produsere sjanser, og i kampens 23. minutt kom uttellingen. Et sleivspark fra Antonio Valencia traff Marcos Rojo som styrte inn 1-0 foran nesen på Rooney.

Kvarteret senere var Phil Jones uvøren i eget felt da han kastet seg ned og ga Marc Pugh muligheten å gå i bakken. Det gjorde venstrekanten. Kevin Friend pekte på straffemerket, Joshua King tok tilløp og banket ballen i nettet, utagbart for David de Gea.

Straffescoringen var nordmannens åttende scoring i Premier League denne sesongen.

Stygge scener

Like før pause tok det fullstendig fyr i oppgjøret.

Tyrone Mings tråkket Ibrahimovic på hodet etter en tøff duell, og svensken hevnet seg med å sette albuen i hodet på Bournemouth-stopperen så fort han fikk muligheten.

– Det ser vi helst i ringen i en annen idrett. Her kunne begge gjort seg fortjent til røde kort, sa TV 2s Premier League-ekspert Brede Hangeland i pausen.

Dommer Friend kan ikke ha fått med seg noen av situasjonene, for både Mings og Ibrahimovic, som skulle hatt hver sitt soleklare røde kort, fikk bli værende på banen.

– Det blir umulig for Friend å holde oversikt når det skjer så mye. Jeg synes det er soleklart rødt til Zlatan, men det skulle også Mings hatt. Surman er den som gjør minst og den siste av de tre som alle skulle vært utvist, sa ekspertkollega Trevor Morley.

I stedet var det Mings' kaptein Andrew Surman som ble sendt i dusjen med sitt andre gule kort, etter å ha skubbet Ibrahimovic i bakken i kjølvannet som en reaksjon på albue-slaget.

– Surman blir en slags distraksjon for hele greien når han skubber Zlatan der. Det kan han jo ikke gjøre rett foran øynene på dommer, slo Hangeland fast.

Både Ibrahimovic og Mings overtredelser var såpass stygge at det er høyst trolig at Det engelske fotballforbundet (FA) vil gå inn og se video i etterkant av oppgjøret, for avgjøre om spillerne skal ilegges karantene for voldelig oppførsel.

Ny straffe

Med ti mann i 45 minutter stod Bournemouth foran en ordentlig arbeidsøkt, og jobben så ikke akkurat ut til å bli enklere da Friend nok en gang pekte på straffemerket midtveis i omgangen.

Men der King var iskald før hvilen, maktet ikke Zlatan å overliste Buroc som vartet opp med en strålende enhåndsredning i Bournemouth-buret.

– Det er en god straffe, men en glimrende redning av Boruc, sa Morley.

José Mourinho hadde sendt både Marcus Rashford og Marouane Fellaini på banen i jakten på den viktige matchvinnerscoringen, men det ble med forsøket for hjemmelagets manager.

Til tross for massivt press på tampen og flere situasjoner i Bournemouth-feltet, holdt ikke fem minutter med «Fergie time» for Manchester United, som dermed måtte konstatere to tapte poeng i jakten på den viktige Champions League-plassen.

PS! Minutter før slutt gikk King av banen etter å ha vært i bakken med det som kan ha vært en skade.

Slik startet lagene:

Man. United: De Gea; Valencia, Jones, Rojo, Shaw; Pogba, Carrick; Mata, Rooney (C), Martial; Ibrahimovic.

Bournemouth: Boruc; A Smith, Cook, Mings, Daniels; Fraser, Arter, Surman (C); Pugh, King, Afobe.