Ødegaards målgivende pasning hylles: – Kunst!

Martin Ødegaard med målgivende pasning da Heerenveen rotet bort seieren mot Go Ahead Eagles.

Heerenveen – Go Ahead Eagles 2-2:

Martin Ødegaard markere seg med flere gode pasninger og gjennombruddspasninger i fredagens oppgjør mot Go Ahead Eagles i den nederlandske toppserien.

Se Ødegaards utsøkte målgivende pasning i Sportsnyhetene øverst!

Men Ødegaard og Heerenveen fikk en dårlig start på kampen da gjestene tok ledelsen ved Sam Hendriks etter 30 minutters spill.

Etter 65. minutters spill utlignet Henk Veerman for Heerenveen, før Martin Ødegaard viste frem pasningsfoten fem minutter senere.

Ødegaards utsøkte pasning åpnet hele forsvaret og trillet gjennom til Luciano Slagveer som satte inn 2-1-scoringen.

– Den pasningen der er det ikke mange andre som slår! For en deilig assist fra Martin Ødegaard! Kunst, mente TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

Det mente også Viasats kommentator Paul Clay Thomas.

– Det var en strøken assist av Ødegaard. Plutselig stod det 2-1 til Heerenveen. Ødegaard prøvde på slike pasninger tidligere i kampen, men nå stemte det, sa Viasat Sport-kommentator Paul Clay Thomas etter 18-åringens strålende målgivende pasning.

På tribunen trodde de fleste at 2-1-scoringen skulle holde til seier, men på overtid rotet Heerenveen det til for seg og tillot at Leon de Kogel fikk utligne til 2-2 like før slutt. Dermed endte kampen uavgjort.

– Han kan bli bedre
Ødegaard har vært i Heerenveen i knappe to måneder og har fått fem kamper fra start siden låneovergangen gikk i stand i begynnelsen av januar.

Heerenveen-trener Jurgen Streppel sa før kampen mot bunnlaget Go Ahead Eagles at Ødegaard kan bli bedre.

– Han kan bli bedre. Samtidig trenger han tid på å tilpasse seg den nederlandske fotballen, sa Streppel til nederlandske medier.

Nordmannen gikk på lån til Heerenveen i januar og skal etter planen spille i nederlandsk fotball i 18 måneder.

– Trodde han skulle være enda mer dominerende
TV 2-ekspert Jesper Mathisen sa tidligere denne uken at han ikke er nevneverdig imponert over det Ødegaard har prestert i nederlandsk fotball hittil.

– Jeg trodde nok at Martin Ødegaard skulle være enda mer dominerende. Det er første gang han spiller regelmessig i en større liga enn den norske. Samtidig så trenger han tid til å tilpasse seg fotballen som spilles og sine nye lagkamerater. Det er litt tidlig å felle en dom, men foreløpig så har Ødegaard kun vist glimtvis hva som bor i ham. Han har vært for ustabil, oppsummerer Mathisen.

Eksperten er ikke i tvil om at Ødegaard likevel har en stor karriere foran seg.

– Jeg er fremdeles sikker på at Martin Ødegaard vil bli en stor spiller i europeisk fotball og for Norges landslag. Det er Ødegaard Norge kommer til å bygge landslaget rundt i fremtiden, spår Jesper Mathisen.