TIL FINALEN: Henrik Ingebrigtsen.
TIL FINALEN: Henrik Ingebrigtsen. Foto: Junge, Heiko

Henrik Ingebrigtsen enkelt til EM-finale – lillebror Filip floppet

Henrik Ingebrigtsen hadde tredje beste tid i kvalifiseringen til finalen på 3000-meteren i innendørs-EM i friidrett.

Rogalendingen var i mål på 7.55,26. Han ble nummer tre i det som var det klart sterkeste heatet i Beograd.

Ingebrigtsen ble slått med 33 hundredels sekund av Jonas Leandersson fra Sverige.

Den italienske toeren Marouan Razine var foran med 9/100.

Filip floppet
26-åringen har 7.45,54 som bestenotering på 3000 meter innendørs. Den ble satt i mars 2015.

Medalje var målet for lillebror, men Filip Ingebrigtsen røk ut allerede i kvalifiseringen til finalen på 1500-meteren i innendørs-EM i friidrett.

Den regjerende europamesteren på samme distanse utendørs nådde ikke opp i et sterkt felt i Beograd. 23-åringen hadde bare 17. beste tid med 3.51,25. Han ble nummer seks i det som var det klart svakeste heatet.

Det skilte 8,16 sekunder opp til kvalifiseringens bestemann, tyske Timo Benitz. De to beste fra hvert heat gikk videre. Tre løpere fikk også finaleplass på tid, der den svakeste lød på 3.45,56.

Marius Øyre Vedvik klarte ikke å kvalifisere seg. Med 8.06,69 hadde han 15. beste tid, og det var kun de tolv raskeste som gikk videre.

Edruelig
Før mesterskapet sa pappa Gjert Ingebrigtsen følgende om sønnenes ambisjoner:

– Begge forventer å kjempe om medaljer. Samtidig må vi være edruelige og tenke at vi bestemte oss for å delta for bare noen dager siden, og dette er en pause fra vintertreningen, men man gir alltid alt når man får startnummer på brystet. Med samme nivå som de har prestert tidligere er det medaljer som er forventningen, sa han til NTB.

Finalen går av stabelen søndag klokken 16.55.

Pedersen disket, for så å løpe inn til 5.-plass i innendørs-EM
Isabelle Pedersen ble først diskvalifisert for å tjuvstarte, men fikk likevel delta og tok femteplassen i finalen på 60 meter hekk under innendørs-EM i Serbia.

Bergenseren var i mål på tiden 8,01. Hun ble slått av den tyske gullvinneren Cindy Roleder med 13/100 sekund.

Det skilte seks hundredeler opp til tyske Pamela Dutkiewicz på bronseplass. Sølvet gikk til Alina Talaj fra Hviterussland.

Pedersen trodde først hun var disket etter en tjuvstart i finalen. Hun gikk tydelig skuffet av banen, men like etter løp hun i full hast bort til startposisjonen igjen. Juryen hadde da gjort om på avgjørelsen.

25-åringen vant tidligere fredag sitt forsøksheat med tiden 8,00. I semifinalen hadde hun sjuende beste tid med 8,02. Pedersen var fjerde raskest i sitt heat.

(©NTB)