Russland bøtelagt etter kombinertskandale: – Putin betaler nok boten

FIS bøtelegger Russland etter at Norge og Tyskland ble hindret på oppløpssiden før gullduellen i lagkonkurransen i kombinert.

Magnus Moan og Magnus Krog måtte se seg slått av Tyskland og ta til takke med sølv under lagkonkurransen i Lahti-VM.

oppløpssiden tok de to lederne, Johannes Rydzek og Magnus Krog, igjen en russer med én runde, og han hindret Krog i å komme i et bedre spor før spurten.

Se episoden øverst! (video med tillatelse fra NRK)

Lasse Ottesen, FIS-koordinator for kombinert i Lahti-VM, bekrefter at Russland får en bot etter at Tyskland og Norge ble hindret på oppløpssiden.

– Han får jo tydelig beskjed fra meg og fra organisasjonskomitéen at han skal ut av løypen to ganger. Men han nektet å adlyde beskjedene. Han burde merket at det kom to i fart bak ham. Vi tar selvkritikk for at han ikke ble tatt ordenlig ut. Han som utøver og Russland får en sanksjon fra oss. Vi har ikke mulighet til å gi ham mer enn 999 sveitsiske franc, så det blir nok rundt halvparten av det, sa Ottesen til TV 2.

– Putin betaler boten
Magnus Moan tror Vladmir Putin betaler boten.

– Trist. Elendig greier. Neida. Dere i media skal bare ha fokus på det negative. Jeg tenker ikke på det. Jeg vil heller vri det på den måten at han russeren er litt pr-kåt og ville være med på bildet han og, sa Moan til TV 2.

– Putin betaler nok den boten Russland fikk. Det er ingen problem. Jeg tror ikke at han betaler, jeg vet det, sa Moan med et smil om munnen.

Magnus Krog innrømmer at det var bittert å bli hindret før kampen om gullet skulle avgjøres.

– Jeg hadde så fokus på å ta Tyskland at det tok litt tid før jeg merket at han russeren var der. Jeg vet aldri hva som hadde skjedd om han russeren ikke var i løypen der, sa han.

– Men Rydzek var mer på hugget og skrek til russeren at han måtte flytte seg. Det var jo kipt å vite at jeg aldri får vite hvordan det hadde godt om han ikke var der.

– Det går rykter om at en avtale mellom Tyskland og Russland
Tysklands Johannes Rydzek, som har tatt fire gull i kombinert i Lahti, ble også forstyrret på oppløpssiden.

– Det var jo på spurten gullet skulle avgjøres, og han russeren visste ikke hvor han skulle gå. Jeg håpet at han ikke skulle gjøre noen dumme ting. Det var ikke bra, sa gullvinneren til TV 2.

– Var det riktig å straffe Russland?

– Å straffe ham i etterkant er alltid tøft. Han burde ha kommet seg ut av løypen tidligere, svarte Rydzek.

Rydzek og Magnus Krog ble intervjuet av TV 2 Sporten sammen. Tonen mellom dem var god, men Krog kunne likevel ikke dy seg og sendte følgende spøkefulle kommentator til konkurrenten:

– Det går rykter om at Tyskland hadde en avtale med Russland på forhånd om å plassere ham der, gliste Krog.