– Jeg håper Halfvarsson må gå naken resten av livet

Petter Northug hyller stafettgutta, og får hjelp av Niklas Dyrhaug i ordkrigen med Calle Halfvarsson.

Petter Northug satt i SAS-loungen og så langrennsgutta gå inn til stafettgull. Etter å ha landet i Finland kommer han med følgende melding til gullguttene.

– Didrik, Niklas, Martin og Finn: Gratulerer som verdensmestere på stafett. Det var veldig spennende og artig å følge dere fra sidelinjen i dag. Det var veldig spennende på sisteetappen når Finn Hågen hadde det lille forspranget på Ustjugov, som han aldri klarte å ta igjen selv om han prøvde desperat på slutten og i start. All kred til hele gjengen, og spesielt Finn som er ny i sirkuset når det gjelder mesterskapsstafetter, sier Northug.

Se hilsenen over!

– Det var veldig artig å se. Nå blir det artig å komme tilbake til troppen, og så får vi nyte denne seieren over Russland og Sverige, fortsetter VM-kongen fra Falun.

Fyrer løs igjen
På plass i Lahti sendte Northug nye stikk til Calle Halfvarsson, etter at svensken mente at han ikke kom til å fullføre femmila.

– Jeg skal gjøre det bedre enn han. Han har ikke hatt noe i dette mesterskapet å gjøre. Han burde egentlig vært hjemme, men av en eller annen grunn er han her og prøver å gjøre nytte for seg uten å klare det. Jeg skal hit for å prøve å prestere, i motsetning til ham, sier Northug til VG.

Tidligere har Halfvarsson uttalt følgende:

– Hvis Petter vinner femmila så skal jeg gå SM-femmila naken!

– Håper han må gå naken resten av livet
Det har også lagkameratene til Northug fått med seg, og etter stafetten serverte Niklas Dyrhaug en verbal bredside til svensken som måtte nøye seg med bronsen.

– Det blir godt å få Petter tilbake hit. Det blir spennende å se femmila. Jeg håper Halfvarsson må gå naken resten av livet, sier han til tvsporten.no.

Så gjenstår det å se hvem som kommer først i mål av Northug og Halfvarsson, og om noen av dem makter å kjempe om edelt metall.

– Jeg føler meg bra. Jeg har fått overskudd etter sprinten og konkurransen i helga, så er det bare om å gjøre ting riktig frem til søndag. Å fylle opp lagrene og gjøre seg klar til start, sier Northug.

– Jeg er avhengig av at det blir litt fastere i løypa og at jeg har en kjempedag om jeg skal klare å være med. Sånn som det ser ut nå så blir det fort en duell mellom Martin og Ustjugov, ut fra bildene vi sitter igjen med på tremila der de var så sterke. Så får vi se, det er et nytt løp, men de er helt klare favoritter, fastslår Northug.