Mourinho til pressen: – Jeg er ikke det monsteret dere sier jeg er

José Mourinho har planer om å bli lenge i Manchester United – og tror at både Wayne Rooney og Zlatan Ibrahimovic fortsetter på Old Trafford neste sesong.

Se Manchester United – Bournemouth direkte på TV 2 Sumo og TV 2 Premium lørdag kl. 13.30

José Mourinho ble den i historien som kunne løfte et trofé i sin første sesong for Manchester United da klubben gikk til topps i ligacupfinalen forrige søndag.

Se hvordan Manchester United vant ligacupen øverst!

Manchester United henger fremdeles med i Europaligaen og FA-cupen, og sesongen kan ende med en historisk «cup-trippel» for Mourinho.

– Jeg er ikke et monster
På fredagens pressekonferanse benyttet Mourinho anledningen til å sende et stikk til de mediene som før sesongen tvilte på at han ville lede rødtrøyene til suksess.

– Manchester United har lært dere (pressen) at jeg ikke er det monsteret dere sier jeg er. Jeg er ikke så verst, jeg er ikke så arrogant. Jeg er ikke så vanskelig å jobbe med, sa Mourinho til pressen på Carrington.

Portugiseren røpet samtidig at han har planer om å bli værende på Old Trafford lenge.

– Jeg tror folk liker å jobbe med meg her. Forholdet til spillerne er veldig bra. Forholdet mellom meg og styret, det er mer enn bare profesjonelt. Det handler om tillit, et forhold som går utover kontrakten og alt, så jeg er fornøyd. Alle er fornøyde, det er min følelse. Men kontrakten min er for tre år, ikke sju-åtte måneder, og jeg ønsker utvikling, poengterte Mourinho.

– Klar beskjed fra Wayne Rooney
Tidligere denne uken bekreftet Everton-manager Ronald Koeman at han ønsket å hente Wayne Rooney «hjem» til Goodison Park til sommeren.

I januar var Rooney høyaktuell for en klubb i Kina, men valgte å takke nei for å bli værende i Manchester United. José Mourinho gikk langt i å antyde at Rooney kommer til å spille i rødt også neste sesong.

– Den meldingen jeg fikk fra Wayne, som var en veldig sterk beskjed, var at han ikke vil gå noen steder. Spesielt ikke til Kina rett før overgangsvinduet stengte der. Meldingen hans var at jeg vil kjempe med laget, jeg vil hjelpe laget i alt vi prøver på. Neste sesong? Jeg vil 100 prosent ha ham med videre, men jeg kan ikke garantere det. Jeg vil at spillerne skal være lykkelige også. Jeg vil ikke at de skal være her bare fordi jeg ønsker det, konstaterte portugiseren.

Tror Zlatan blir
En annen som det har blitt spekulert i om vil forsvinne ved sesongslutt, er klubbens toppscorer og ligacupfinale-helt Zlatan Ibrahimovic.

Den svenske veteranspissen, som hittil har scoret 26 mål totalt i alle turneringer, har foreløpig ikke forlenget kontrakten sin med Manchester United.

Mourinho føler seg sikker på at Ibrahimovic fortsetter på Old Trafford, og nærmest lover svensken en sentral plass på laget også neste sesong.

– Fremtiden til Zlatan er hos oss, fordi den opprinnelige avtalen var at han skulle komme hit i ett år med opsjon på ett år til. Så jeg tror at han blir her, sa Mourinho, før han la til:

– Det har vært et fantastisk og suksessfullt år for Zlatan. Hva han gjør ut sesongen betyr ingenting, men på grunn av alt han har levert, alle målene, troféet han vant, alt dette, er mer enn nok til å mene at han er en suksess i Manchester United, roste manageren.

Varsler stjernekjøp til sommeren
Mourinho gjentok at han ville styrke troppen med et par stjernekjøp til sommeren. Han understreket imidlertid at det ikke vil få noen som helst konsekvenser for 35 år gamle Zlatan.

– Dette laget skal så vokse videre. I neste overgangsvindu tar vi laget til et annet nivå, siden vi vil forsøke å hente inn noen få spillere, som normalt, så jeg tror Zlatan blir avgjørende neste sesong også. Jeg tror han blir. Følelsen min er at han er stolt over seg selv, fornøyd med seg selv og suksessen sin, så jeg tror han blir, mente Mourinho.

Se Manchester United – Bournemouth lørdag kl. 13.30