GHANA: Gerard Nus var videoanalytiker for dette Ghana-laget under Afrikamesterskapet. Resten av laget har dratt tilbake til sine respektive klubber, men analytikeren nekter å forlate landet før lønnen er på konto. Her feirer Ghanas angriper Jordan Ayew mål mot DR Kongo under kvartfinalen i Afrikamesterskapet 29. januar.
GHANA: Gerard Nus var videoanalytiker for dette Ghana-laget under Afrikamesterskapet. Resten av laget har dratt tilbake til sine respektive klubber, men analytikeren nekter å forlate landet før lønnen er på konto. Her feirer Ghanas angriper Jordan Ayew mål mot DR Kongo under kvartfinalen i Afrikamesterskapet 29. januar. Foto: Issouf Sanogo

Ghanas analytiker har ikke fått lønn - nekter å forlate landet

Gerard Nus var ansatt som videoanalytiker for Ghana under Afrikamesterskapet, men har ennå ikke fått lønn for strevet. Etter snart en måned på hotell, nekter han å forlate Ghana før pengene er bokført.

Ghanas videoanalytiker, som vanligvis hever sin lønn i La Liga og Rayo Vallecano, har som flere av de i landslagets støtteapparat ikke mottatt lønn fra det ghanesiske fotballforbundet.

Dette finner Gerard Nus seg ikke i, og markerer dette ved å oppholde på hotell i Ghanas hovedstad Accra. På forbundets regning. Det melder BBC.

Onsdag fortalte Nus i et intervju at det kan hende han mister jobben i Spania som følge av hotell-tilværelsen, men at rett skal være rett.

– Jeg er villig til å gjøre dette fordi jeg har gjort en jobb, og ønsker å bli betalt for denne.

I følge Ghanas Fotballforbund er det ikke bare Nus som står igjen uten lønn.

– Det gjelder hele det tekniske apparatet. Det er regjeringen som må betale disse lønningene, men landet har finansielle problemer. Vi har bedt alle fra støtteapparatet om å returnere til sine hjemland, og når regjeringen har pengene klare, vil disse bli overført, sier Ibrahim Sani Dana, talsmann for det ghanesiske fotballforbundet.

Dana forteller at det er de som må ta regningen for at Nus ikke vil forlate landet.

– Avram Grant som anbefalte Nus for oss har dratt. Alle de andre har dratt hjem i visshet om at de vil bli betalt. Han (Gerard Nus, jou.anm.) valgte å bli, og da kan ikke vi som ansvarlig organisasjon kaste han på gaten, mener Dana.

Videoanalytikeren var ingen planer om å gjøre regningen mindre for forbundet.

– Jeg vil bli her så lenge det trengs, understreker Nus.

Det er ikke bare spanjolen som er misfornøyd med sin tidligere arbeidsgiver. Fitness-trener og tidligere Bradford City-spiller Jamie Lawrence mener Ghanas landslag har brudd løftene de ga før mesterskapet.

– Det er veldig frustrerende. Jeg kom til mesterskapet før noen av de andre, og fikk spillerne i form, sier en skuffet Lawrence til BBC.

Hovedtreneren for Ghana, Avram Grant, trakk seg som trener etter at Ghana tapte semifinalen for Kamerun, som til slutt vant Afrikamesterskapet. 62-åringen kan likevel smile bredere enn resten av trenerapparatet. Israelitten er nemlig en av få som faktisk har fått lønn for sine tjenester, skriver BBC.