Storbritannia: 23 arrestert for handel med barnedukker

Det siste året har også britisk politi funnet seksualiserte barnedukker. Dukkene som er designet til å se ut som barn nede i femårsalderen har ført til massearrestasjoner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den norske tolletaten avslørte 21 seksualiserte barnedukker, og Kripos slår alarm. Men det er ikke bare i Norge det bestilles seksualiserte dukker som ser ut som barn.

I Storbritannia har minst 23 personer blitt arrestert knyttet til seksualiserte barnedukker siden april i fjor, ifølge Mail Online.

Dukkene, som forestiller barn helt nede i fem-årsalderen, sendes med posten til folk som kjøper dem på nettet. Én dukke koster over 13.000 kroner, opplyser National Crime Agency i Storbritannia.

Markedet for seksualiserte dukker øker, og det er ikke uventet om det snart kommer salg av seksualiserte dukker av kjendiser på nettet.

I Norge er det første gang Tolletaten har gjort slike beslag, men Jørn Ferner Bergersen i Tolletaten sier han kjente til fenomenet fra før. Import av slike dukker i Norge betegnes som en ny trend.

– Vi hadde hørt om det fra andre land før vi oppdaget det for første gang, sier avdelingsdirektøren til TV 2.

Tolletaten opplyser at dukkene, som utelukkende er jentedukker, er produsert i Kina og Hong Kong. Det er altså tidligere gjort tilsvarende beslag i Storbritannia, og også i Australia og Danmark.