Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den norske tolletaten avslørte 21 seksualiserte barnedukker, og Kripos slår alarm. Men det er ikke bare i Norge det bestilles seksualiserte dukker som ser ut som barn.

I Storbritannia har minst 23 personer blitt arrestert knyttet til seksualiserte barnedukker siden april i fjor, ifølge Mail Online.

Dukkene, som forestiller barn helt nede i fem-årsalderen, sendes med posten til folk som kjøper dem på nettet. Én dukke koster over 13.000 kroner, opplyser National Crime Agency i Storbritannia.

Markedet for seksualiserte dukker øker, og det er ikke uventet om det snart kommer salg av seksualiserte dukker av kjendiser på nettet.

I Norge er det første gang Tolletaten har gjort slike beslag, men Jørn Ferner Bergersen i Tolletaten sier han kjente til fenomenet fra før. Import av slike dukker i Norge betegnes som en ny trend.

– Vi hadde hørt om det fra andre land før vi oppdaget det for første gang, sier avdelingsdirektøren til TV 2.

Tolletaten opplyser at dukkene, som utelukkende er jentedukker, er produsert i Kina og Hong Kong. Det er altså tidligere gjort tilsvarende beslag i Storbritannia, og også i Australia og Danmark.