KLAR FOR NYE EVENTYR: Harry Flowers tar spranget fra nivå ni til Burnleys utviklingsavdeling. 
KLAR FOR NYE EVENTYR: Harry Flowers tar spranget fra nivå ni til Burnleys utviklingsavdeling.  Foto: burnleyfootballclub.com

Premier League-klubb hentet 20-åring fra bunnlag på nivå ni

– Da er det håp for meg også, sier TV 2s ekspert som denne uken dro til England for å spille på tilsvarende nivå.

Se premieren på serien om Simen Stamsø Møllers liv i engelsk 9. divisjon i videovinduet under!

Se Premier League på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!

Overgangsvinduet i England er stengt, men det er fremdeles lov til å hente spillere til klubbenes utviklingsavdelinger.

Det har Burnley benyttet seg av, og torsdag annonserte de signeringen av en noe spesiell spiller.

For der det som oftest er juniorspillere som hentes på slike kontrakter, bekreftet Premier League-klubben på sine hjemmesider at de hadde hentet den 20 år gamle midtstopperen Harry Flowers.

Slik skaffer du deg tilgang til Premier League!

Forsvarsspilleren har skrevet under en ett- og et halvtårskontrakt på Turf Moor, og er hentet fra Midland Premier League Division-klubben Brocton.

– Da er det håp for meg også, sier Simen Stamsø Møller.

TV 2s ekspert og kommentator reiste denne uken selv til England, og skal spille på tilsvarende nivå. Torsdag hadde han sin første trening som offisiell Biggleswade United-spiller.

VIDEO: Følg Simens eventyr på nivå ni i England
Les også: TV 2-profil klar for engelsk klubb

Brocton er i øyeblikket på 21. plass av 22 lag i divisjonen som er en avdeling på Englands niende nivå. Flowers har vært på prøvespill og har fått prøve seg i noen av utviklingslagets kamper, og har nå skrevet under en profesjonell kontrakt.

– Han er en forsvarsspiller av den gamle skolen, veldig opptatt av å gjøre det grunnleggende veldig bra, blokkere, takle, heade og hindre baklengsmål. Det er kvaliteter vi liker, og vi ser potensiale i ham, sier treneren for utviklingsavdelingen i klubben, Michael Jolley.

Bestefaren var med i Englands VM-vinnende tropp
Flowers er barnebarnet til Ron Flowers, en virkelig legende med tre ligamesterskap for Wolverhampton. Den nå 82 år gamle mannen var del av Englands VM-tropp som tok gull på hjemmebane i 1966, men fikk ikke spilletid. 31 år gammel var den nye Burnley-spillerens bestefar den eldste i troppen til vertsnasjonen, og fikk nesten spille finalen.

Jackie Charlton ble nemlig forkjølet dagen i forveien, og Flowers fikk beskjed om at han var erstatteren i midtbaneleddet dersom førstnevnte ikke ble frisk. Det ble Charlton, som spilte i oppgjøret England som kjent vant 4-2 etter ekstraomganger mot Vest-Tyskland på Wembley.

På den tiden fikk kun spillerne som spilte finalen medaljer, men 43 år senere, i 2009 fikk Flowers endelig også sin medalje. Da hadde nemlig FA ledet en kampanje om å overtale FIFA til å utdele vinnermedaljer til alle medlemmer av troppene som hadde vunnet VM tilbake i tid. Dermed fikk Flowers sin medalje, overbrakt av statsminister Gordon Brown.

PS! Burnley annonserte samtidig også signeringen av 17 år gamle Harry Limb, som også har spilt på nivå ni denne sesongen. Han har scoret 22 mål for Wisbech Town, som ligger på øvre halvdel av tabellen i en annen avdeling. (United Counties League)

Vil du være manager? Spill Fantasy Premier League