Skoda opplever god respons både på sin helt nye SUV, Kodiaq, og de
Skoda opplever god respons både på sin helt nye SUV, Kodiaq, og de "gamle" storselgerne Superb og Octavia. I februar hadde de sin beste salgsmåned i Norge, noensinnne.

Denne sørger for rekordsalg i Norge

Kodiaq er allerede en stor suksess.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Skoda har fått et svært solid fotfeste i Norge. Det har dessuten bare blitt bedre og bedre de siste årene.

I 2016 var Skoda det 8. mest solgte merket i Norge. Octavia var landets mest solgte stasjonsvogn.

Med tanke på at lavpris-merket hverken hadde SUV, elbil eller hybrider/ladbare hybrider i sitt sortiment, er dette en svært sterk prestasjon.

Men i år har de en viktig nyhet å vise fram. Den aller første skikkelige SUVen med Skoda-logo på: Kodiaq. Og med den har de sannelig tatt nye steg videre.

Før lo vi av dem – det er det slutt på nå

Rekordomsetning

Kommunikasjonssjef for Skoda, Jan Erik Haugen, forteller at de opplevde den beste salgsmåneden i Skodas historie i februar.

– Jeg kan ikke gå ut med nøyaktig antall solgte biler, men vi er naturligvis glade for å ha en slik utvikling. Det er god fart i bestillingene, og det er Kodiaq, nye Superb og Octavia som drar lasset, forteller han.

Går vi litt lenger ned i materien, viser det seg at veldig mange nordmenn velger firehjulsdrift og automatgir.

(Saken fortsetter under bildeserien)

Norges mest fornøyd SUV-eiere er ...

Lav startpris

Når det gjelder Kodiaq har denne en gunstig startpris til å være en fullvoksen SUV, med klassens største bagasjerom (720 liter som femseter).

Velger du varianten med 125 hk bensinmotor, forhjulstrekk og manuell girkasse, er inngangsbilletten 337.200 kroner, ifølge Skodas hjemmesider.

Men nordmenn flest velger helst høyeste utstyrsnivå og med større motor, automatgir og firehjulsdrift. Mange vil også ha den som sjuseter.

En typisk "norsk" Kodiaq ender dermed fort på mellom 500.000 og 550.000 kroner.

Du gjetter neppe hvilket merke dette er

Hårete målsetning

Skoda har som ambisjon å selge 2.300 eksemplarer av Kodiaq i 2017, noe som må sies å være en hårete målsetning. Men om vi skal dømme etter vårt førsteinntrykk av bilen i Spania tidligere i år, bør dette være realistisk.

Broom-Benny trillet terningkast 5, etter noen dager bak rattet. I konklusjonen skrev han blant annet: "En fin, romslig, fornuftig og moderne SUV for alminnelige folk. Slike som ikke låner 250.000 ekstra for å imponere folk de egentlig ikke liker".

Kodiaq: Én ting vil mange nordmenn savne

Superb og Octavia

Fra før har altså Skoda stor suksess med Octavia, som i år blir levert med facelift.

Superb kom i ny generasjon i fjor – og har også vært en veldig populær modell siden. Den har klassens største bagasjerom (660 liter) – og dessuten best plass i baksetet.

Prisene her starter på 327.500 kroner, også da med 1,4-liters bensinmotor på 125 hk.

Topp 10: Her er stasjonsvognene med størst bagasjerom